Örebro Syrianska tog en ny seger när gästerna Linköping City besegrades med 1-0. Det var en väldigt tuff match där Linköping förde matchen under den första halvleken och även skapade ett flertal farliga mållägen. ”Vlad” i målet gjorde dock ett par svettiga räddningar och när Vlad inte stod i vägen stod stolpen och ribban det.

För att vara en träningsmatch var det en väldigt intensiv match och många dueller. Efter en duell i första halvleken tilldömdes Alen ett rött kort vilket innebar att Syrianska spelade med en match mindre under hela andra halvlek. Dessutom blev Kevin liggandes efter en situation och fick haltandes lämna planen.

Andra halvlek fick dock en annan matchbild där Syrianska med en man mindre var det klart bättre laget och också det lag som skapade flest målchanser. I en tilltrasslad situation i straffområdet kunde också nyförvärvet Linus Lamu få in bollen till slut, vilket innebär att Linus nu gjort mål i andra matchen i rad. Martin Alp kom in i andra halvan av andra halvleken efter skadeuppehåll och sprang nästan direkt till sig ett friläge som motståndarmålvakten fick en tå på till hörna. Oskar flyttades in centralt i andra halvlek och hade många stunder lekstuga med motståndarna och efter en soloräd lyckades han pricka ribban.

Matchen slutade 1-0 till Örebro Syrianska i en väldigt tuff match mot ett starkt motstånd efter en svag första halvlek men desto starkare andra halvlek.