Efter tisdagens genomkörare är det dags igen för Örebro Syrianska att ställas på prov när man under lördagen tar emot seriekollegan FC Linköping City, Linköping som inför matchen plockat in ett flertal nyförvärv.

Tisdagens premiär mot Latorp var en godkänd försäsongsöppning, och som man kan förvänta sig med nära två månader till seriepremiär, så var kvalitén i spelet varierande, även om det finns en massa positivt att ta med sig. Trots stort bollinnehav så skapade laget inte jättemånga chanser i första halvlek, men i andra halvlek kom laget igång och man kunde till slut vinna med 2-1 efter mål av nyförvärvet Linus Lamu och en snygg frispark av lagkaptenen Basel Gorgis.

På lördagseftermiddagen får man besök av seriekollegan FC Linköping City. Inför matchen har en hel del spelare dragits med förkylningar och sjukdom som hör till årstiden, men förhoppningsvis kan så många som möjligt matchas ändå. Dessutom kan det bli ett par provspelare som får möjligheten att visa upp sig.

Helgens motståndare Linköping coachas av bekante Melke Alan, som har en lång historik i Örebro Syrianska. Linköping City tog sig under fjolåret till kval upp till division 1, men man lyckades inte därifrån ta sig uppåt. Inför säsongen har man nu fortsatt rusta upp truppen med bland annat Motala AIFs skyttekung Esat Jashari och tidigare Arameisk-Syrianska spelaren Levon Pachaiyan. Sedan tidigare finns även anfallaren Dinko Felic, med förflutet i Syrianska FC, i laget. Linköping City hade sin första träningsmatch för året under föregående vecka där man fick se sig besegrade av seriekollegan Assyriska IF Norrköping.

Loading

Mattias Kurt
februari 17, 2017