Egentligen var det inte mycket som talade för att vi skulle lyckas. En styrelse som bildades sent på året och en trupp som inte spikades förrän runt mars verkade de mesta skört. Tidiga interna konflikter både inom laget och organisationen gjorde att det såg väldigt mörkt ut. 
Tack vare en stark ledning och ett starkt kollektiv lyckades man svetsa ihop laget i lagom tid för seriestarten. Man var ödmjuk inför uppgiften att hänga kvar och därför spelade en deffensiv fotboll och förlitade sig på att anfallarna gjorde sitt jobb. Den deffensiva fotbollen gjorde att man kom in bra i serien och plockade många poäng men också många oavgjorda matcher vilket inte uppskattades av publiken. Efter en tid tappade man också respekten för motståndarna och på hösten med hjälp av ett par nyförvärv även började spela en publikfriande mer rörlig anfallsglad fotboll. Tyvärr kom det ett par smällar i tät följd där man tappade sin skyttekung och fick sina båda målvakter skadade på kort tid.

Men årets Syrianska är ett mycket starkt kollektiv vilket man visade match efter match. Man tog sig igenom serien på en hedrande 5:e placering. Laget är på rätt väg när det gäller framtiden och lagbygget. Närmast fortsätter man att bygga vidare och även att se framåt mot en egen arena på mellringe. Mellringe kommer att bli ett positivt lyft för laget där man kommer närmare sin publik och ungdomssektion. Får man även till en gemensam klubbstuga kan vi växa i den takt vi skulle behöva.

Till slut några utmärkelser:
Årets utropstecken: Stefan Hannason som utvecklats till en mogen och stabil spelare som vi räknar med att vara en av stöttespelare kommande år. Vi är glada att han valde att representera oss och tackar även hans familj som hjälpte till att lösa honom.

Årets utveckling: Hamodi och Tulo Machepe dessa två spelare har haft en spikrak utveckling från juniorspelare till fullvuxna seniorspelare. Det kommer att fortsättningsvis bli kul att följa dessa spelare.

Årets stabilaste: Basel Gorgis och Kevin Larsson, när dessa herrar äntrar planen vet man nästan alltid vad man får. Dom ger 100 % oavsett hur matchebilden ser ut och kan förändra en negativ match med sitt sätt att spela.

Årets avsked: Fedja Jelecak, han väljer efter en lång och förtjänstefull tid att sluta med elitfotboll för att satsa på familjen. Vi tackar för tiden och hoppas att han även i fortsättningsvis engagerar sig i klubben.

Årets tråkigaste: När båda målvakterna Alex Wimmer och Regis Colombelli sadar sig inom ett dygn. Efter Alex skada tar det långt tid innan laget får tillbaka sin stabilitet.

Årets krigare: Jamie Steel och Sean Toth som alltid ger allt både fysiskt och verbalt.

Årets besvikelse: Rabi Mourad, som skadade sig redan på försäsongen och var borta hela året. Många hade sett fram emot att se Rabi åter i Syrianska tröjan. Rabi har varit en viktig del i årets framgång genom att alltid ställa upp för laget och vara där. Nu hoppas vi på att han blir skadefri nästa år och kommer tillbaka starkare än någonsin.

Årets comeback: Martin Alp som kom in från BK Forwards frysbox och leverar från första matchen. ’Det var som att släppa kon på grönbete’ Martin gjorde 12 mål på 10 matcher och blev lagets skyttekung.

Årets eldsjälar: Hanna Barmousa, Suleyman Hannason och alla andra som ställde upp för laget utan dessa skulle klubben inte gå runt.

Årets legend: Suleyman Hannason, bjuder alltid på sig själv och har ställt upp för laget i vått och torrt. Har en stolthet som Syrianska och försöker alltid höja grabbarna till nya nivåer.

Årets hjärta: Magnus ”sisko” Douhan, man får tycka vad man vill om killen men han har hjärta för Syrianska och ställer alltid upp även när han får mycket ’skit’. Runt honom har man aldrig tråkigt.

Årets materialare: Andre Gergi, materialarnas gudfader. Tar inte något skit och har respekt från alla spelare.

Årets rappare: Petrus Kocadag, direkt från betongen. Han är så tung att han borde ha egen förort.

Årets mentor: Mattias Bulun, han tar alltid hand om alla andra och delar med sig av sin stora kunskap.

Årets kommentar: Dana Kuhi, på lagfesten. Grabbar jag vet att jag har varit lite jobbig på försäsongen men. Restan av laget i kör: – Lite ??!

Loading

Mattias Kurt
oktober 15, 2015