Inlånad från Forward för att få speltid och göra mål. Och Martin Alp levererade direkt isin debut för Örebro Syrianska–hattrick i hemma segern mot Ekerö.
–Tre mål direkt.Riktigt skönt, säger Alp.

Det hann bara gå två minuter. Sedan hade Martin Alp visat upp sig på bästa sätt i sin debut genom att göra 1-0 för Syrianska.En ledning hemma laget hade med sig in i halvtid.

– Det efter en hörna som bollen gick ut till Mattias (Bulun). Han slog in den igen och jag kom emellan två backar och nickade in den.

Ungefär en timme – och väldigtmångamissadehemmachanser – senare klev Alp fram igen och satte 2–0.

– Jag minns inte vem som gav mig bollen, men jag fick en spelare mot mig petade för bi honom och petade förbi nästa kille och var precis utanför straffområdet. Då la jag in den via första stolpen. Ekerö stack emellan med en reducering innan Alp klev fram på nytt och satte sitt tredje mål i matchen.

– hattrick och spikat slutresultat, 3–1. – Fedja (Jelecak) kom fram på kanten och la in den på mål. Jag fick till en halvvolley med knät och den gick in.

En skaplig debut lär du väl tycka?
– (Skratt). Ja, det kan inte bli så mycket bättre.Mendet var en laginsats. Alla är lika mycket värda och har del i det. Även vår målvakt som gjorde flera fina räddningar, säger Alp.

Skönt att få speltid igen?
– Ja,det vardärför jag kom hit.För attfå spela senior fotboll och få utvecklas. Dethär är en skön grupp, jag känner många sedan tidigare och division 2 är en bra miljö för mig.

Tränaren Barsaum Cicek var belåten över sitt nyförvärv. – Martin är bra. Det är en spelartyp vi saknat under hela året, som går på alla bollar. Han kommer bli väldigt nyttig för oss, säger Cicek

Loading

Mattias Kurt
augusti 2, 2015