På söndag är det dags för nykomlingsmöte. Man möter AFK Linköping på Fredriksbergs IP. AFK får möta ett revansch suget Syrianska som inte lyckats besegra AFK än på de två matcher man mötts.

Efter en skön hemmaseger sist verkar laget ha hittat en bra harmoni och form. Martin Alp som hade en mycket bra debut i förra matchen har nu chansen att bevisa vilken måltjuv han är. Man tog även ett avstånd från botten striden och man parkerar i tabellens mittskikt.

Mot jumbon AFK Linköping går man för revansch efter vår mötet som slutade 0-0 det skiljer 8 poäng mellan lagen och Syrianska har chansen att dryga ut avståndet med ytterligare tre poäng och på så sätt komma på stabilare grund. Sakta men säkert smyger man bakom topplagen och förhoppningen är självklart att spela sig till en fin slutplacering.

Vi hoppas att Syrianska fortsätter att bjuda publiken på den rörligare och mer målskapande fotboll man bjöd på sist. Petrus är nu spelklar och aktuell för spel Det ska bli spännande att följa denna energiska och lovande spelaren.

AFK Linköping inledde årets seriespel på ett bra sätt och efter de första omgångarna var man det lag som var obesegrade. Men Östergötland laget har hamnat i en svacka och haft det jobbigt sedan dess, nu är man placerad i nedre delen av tabellen på nedflyttningskval.

Man har haft problem med målskyttet och lyckats endast att producera 14 mål. 30 insläppta är inte heller ett smickrande facit även om man i ett par matcher verkar ha skapat problem för sina motståndare. Med sina fjorton inspelade poäng – fyra upp till IFK Stockholm som ligger på övre kvalplats – behöver man förvandla de hedersamma förlusterna till vinster för att ha en chans i kampen om ett nytt kontrakt.

Den tidigare nämnde och före detta SIF-spelaren Johan Ruya är sportchef för klubben och kommer med största sannolikhet att närvara på söndagen.

Mattias Kurt
augusti 8, 2015