Örnsro-premiären slutade till slut oavgjort för Syrianska som hade mestadels av spelet men inte riktigt lyckades i de avgörande lägena.

Syrianska kom till matchen med råg i ryggen efter en klart godkänt inledning på säsongen och inledde också denna match på ett fint sätt. Man tog tag i taktpinnen från start samtidigt som AFK försvarade sig väl. AFK kom också emellanåt till snabba kontringar, mestadels ofarliga sådana. Denna matchbild höll sig hela den första halvleken men Syrianskas ineffektivitet och sista passningar satte stopp för ett ledningsmål.

Den andra halvleken fortsatte i samma anda samtidigt som Syrianska trappade upp trycket mot AFK Linköpings mål. Ineffektiviteten blev dock än mer påtaglig och Syrianska hade svårt att hitta fram med de avgörande passningarna fram till Mozart i anfallet. Mitt i Syrianska-pressen så lyckades AFK få en straff tilldelad efter en neddragning av Sean Toth. Samtliga trodde att 0-1 var ett faktum men Alexander Wimmer i Syrianska-målet stod för en mycket vacker räddning som tilll slut gav 0-0 i slutresultat.