Syrianska går sin andra hemmamatch tillmötes när AFK Linköping gästar Örebro. Matchen är den första för i år som spelas på Örnsro IP där Syrianska som bekant är ett svårslaget lag.

AFK är ett bekant lag för Syrianska då man möttes under försäsongen. Den matchen slutade med en AFK-seger med 1-2 och var jämn sett till spelet. Nu är det dock säsong på riktigt och nya förutsättningar. Syrianska har inlett seriespelet klart godkänt trots att det blev förlust senast borta mot Ekerö. Dessförinnan stod man för en stark insats borta med Eskilstuna och inkasserade den enda trepoängaren såhär långt. Örnsro IP står redo för Syrianska som är ett erkänt starkt lag på hemmagräs. Man saknar dock ett par spelare i hemmalaget, bland annat lagkapten Basel Gorgis, som såklart är ett avbräck. I övrigt har skadeläget hos de rödgula ljusnat sedan några veckor tillbaka.

AFK Linköping har inlett årets seriespel på ett bra sätt med sju inspelade poäng på de tre inledande matcherna. Med tanke på att man inte tillhör någon utav seriefavoriterna så får det anses vara imponerande. Man placerar sig därmed på en tredjeplats i tabellen med möjlighet att segla upp som serieledare när den fjärde omgången fullbordas. Precis som Syrianska så är AFK i år nykomlingar i division två och man har dessutom en koppling klubbarna emellan. Det är nämligen så att den förre Syrianska-spelaren Johan Ruya idag är sportchef för AFK Linköping och kommer med största sannolikhet synas på Örnsro på söndagen.

Loading

Mattias Kurt
maj 2, 2015