Syrianska tog en historisk trepoängare på Tunavallen mot Eskilstuna City. Den första segern i division två blev ett faktum när City nollades.

Ett antal spelare på frånvarolistan för Syrianska skulle visa sig betydelselöst. Trebackslinjen från första matchen mot Sylvia bestod och man tog kommandot redan från start. I den 18:e matchminuten tog man också ledningen via en välplacerad nick på hörna av Sean Toth och hans första mål i Syrianska-tröjan var ett faktum. Bortalaget behöll kontrollen på tillställningen och var gång på gång nära att rinna igenom ett konfunderat Eskilstuna. Ledningen stod sig till halvstidvilan.

Syrianska fortsatte trumma på i den andra halvleken och redan i matchminut 48 så kom utökningen genom Mozart Surville efter ett mycket vackert anfall. Efter 0-2 så slog Syrianska av på takten och kontrollerade tillställning fullkomligt. Det skulle visa sig bli ännu mer påtagligt i och med en utvisning på hemmalagets Serkan Pektas. Eskilstuna kom aldrig riktigt nära en reducering och Syrianska kunde till slut spela av matchen och inkassera sin första trepoängare i division två.

Örebro Syrianska har nu fyra poäng av sex möjliga på de två inledande matcherna och har inlett serien på ett fint sätt. Nästa söndag beger sig laget till Stockholm för den andra bortamatchen på raken mot Ekerö IK.

Loading

Mattias Kurt
april 19, 2015