På söndag reser Syrianska till Eskilstuna för att möta Eskilstuna City på Tunavallen. Första bortamatchen i seriespelet och en tuff prövning väntar.

Syrianska fick till slut till ett kryss hemma mot Sylvia efter en stark insats då man avslutande 30 min fick spela med tio man. Faktum är att Syrianska likväl kunde plockat hem alla tre pinnar sett till spelet på Behrn Arena. Den som utmärkte sig i den matchen var Mozart Surville som stod för en stark insats uppe på topp. Nu när Eskilstuna City väntar så gäller andra förutsättningar då flera spelare saknas hos de rödgula och det är dessutom den första matchen på bortagräs i årets serie. För att ha goda chanser i denna match så gäller det att spelarna är alerta från första matchminut och att man inte bjuder på någonting.

Hemmalaget Eskilstuna City spelade så sent som 2013 i Div 1 Norra och är alltså en klubb med erfarenhet av spel på högre nivå.  Man fick dock se sig besegrade i sin premiärmatch borta mot Vimmerby IF (1-2) och gör nu alltså sin första hemmamatch.  Inför matchen tampas man med frånvaro av spelare på grund av sjukdomar och andra skavanker. Man lär hursomhelst vara rejält revanschsugna efter nederlaget i premiären. Tränaren i City Tony Andersson (tidigare MD FF Köping) har erfarenhet av att möta Örebro Syrianska och beskriver laget som ett svårspelat och försvarsstarkt lag (ekuriren.se).

På Eskilstunas hemsida har klubben angett 21 anledningar till varför man ska se Citys hemmapremiär. Vi Syrianska-supportrar behöver dock bara en; och det är kärleken till vår klubb. Kom och stötta laget på plats! Vi ses på Tunavallen!

Loading

Mattias Kurt
april 18, 2015