Efter en lång försäsong med tufft matchande så är Syrianska äntligen framme vid den efterlängtade och historiska premiären i division två. På Behrn Arena ska en av seriefavoriterna IF Sylvia tas emot.

Efter ett flertal säsonger i division tre så lyckades Syrianska i fjol äntligen ta steget upp i seriesystemet och nu tar en ny episod fart för Barsaums mannar när man premiärspelar i division två.  Motståndet står en av seriefavoriterna IF Sylvia för, som lär vara ute efter full pott. I genrepet mot Lidköping fick Syrianska till slut se sig besegrade med 0-2 på bortagräs. Under försäsongen så har Syrianska mäktat med hela 20 mål framåt och släppt till tio bakåt. Man ska ha i åtanke att 15 av 20 mål kom mot Laxå (8-0) och Vretstorp (7-2).  I övrigt så är stämningen förväntansfull i Syrianska-lägret. Lagets fysiska form är god och når man sin högsta nivå blir man svårslaget för vilket lag som helst i serien. Nyckeln blir just att försöka hitta den nivån i spelet så ofta som möjligt.

Vad vet vi då om IF Sylvia? Klubben grundades 1922 och har en lång fotbollstradition. Förra året spelade laget i division ett och missade i den allra sista omgången att hålla sig kvar. I genrepet inför årets premiär, mot seriefavoriten IK Sleipner, fick Sylvia se sig besegrade med stora siffror (0-7) på Nya Parken i Norrköping. I övrigt har man vunnit mot bland annat Nyköpings BIS, Eskilstuna City FK, Assyriska IF Norrköping och förlorat mot Oskarshamns AIK. Sylvia har en ung trupp med många talanger som också har kopplingar till  allsvenska IFK Norrköping.

Kapten Basel Gorgis har valt att säga några väl valda ord inför den historiska premiären.

– Nu är det ett nytt år, en ny division och nya utmaningar som väntar, och jag tillsammans med laget önskar att så många som möjligt kommer och stöttar oss på plats!

Vi ses på Behrn Arena!

Loading

Mattias Kurt
april 10, 2015