Örebro Syrianska åkte på förlust i träningsmatchen mot seriekonkurrenten FC Linköping City med hela 3-0 i en svår bortamatch där Syrianska hade svårt att komma till farligheter framåt.

I den första halvan så pressades Syrianska stundtals långt ner på egen planhalva av Linköping som rullade runt fint och kom till flera fina inlägg från kanterna. Syrianska var inte tillräckligt aggressiva i närkamperna och hade svårt att erövra boll. Man fick även se ovanligt många feladresserade passningar från bortalaget. Efter en kapning i Syrianskas straffområde en bit in i den första halvleken så blåste domaren straff för Linköping, som förvaltade den på bästa möjliga sätt (1-0).  Resultatet höll sig till halvtidsvilan och Syrianska hade stått för en av sina sämre halvlekar under försäsongen.

I inledningen av den andra halvleken så kom Syrianska ut som ett nytt lag. Man fick igång sitt passningsspel och rullade sig sånär igenom Linköping ett par gånger. Dessutom hade man så småningom två träffar i målramen utan att ha tillräckligt mycket av turen med sig. Istället skulle Linköping lite ologiskt utöka till 2-0 efter en fin kontring. Därefter tappade Syrianska spelet och Linköping kunde med full kontroll på matchen även sätta dit 3-0. Hemmalaget var sånär på att få till 4-0 om det inte vore för Colombelli mellan stolparna som stod för en snygg straffräddning i slutet av matchen.