Dags för det avgörande tillfället en helsäsong har spelats med bland annat ett kval spel som blev vinst med 2-0 på hemmaplan. Men nu ska det avgöras om Örebro Syrianska ska ta sig vidare till kval omgång 2 som spelas redan helgen efter. Örebro Syrianska leder när matchen startar men man tar inte ut något i förskott.

Örebro Syrianska IF
Man tog en viktigseger mot Hille IF i kvalets första omgång. Fedja Jelecak gjorde båda målen. Man har nu ett bra utgångsläge inför returen på Hille IP. Trots två mål fanns det mycket att önska bland det kollektiva spelet ett Hille som skapade mer chanser i andra halvlek än Örebro Syrianska men lyckades inte trycka ditt något mål. Inför morgon dagen går man självklart för att göra ett mål till.

Hille IF
Hille IF visade med sin uppoffrande spelstil att de ville sätta ditt ett mål men lyckades tyvärr inte göra det. Hilles tränare var ganska bitter efter förlusten, men var otrolig stolt på sättet dem genomförde matchen. Men Hille IF ger inte upp hoppet då det är 90 minuter kvar och kommer att vilja vända på detta.

Vi har ett massivt bollinnehav, mängder med klara målchanser och är trogna till vårt sätt att spela. Idag får vi bevisat att fokus är a och o i sådana matcher. Det räckte med 5 minuters oskärpa idag, säger Hilles Tränare

Förutsättningarna inför matchen:
Örebro Syrianska vann sin hemmamatch med 2-0, vilket gör att Hille måste vinna med minst 3-0, 4-1, 5-2 osv för att gå vidare till andra omgången i kvalet. Om matchen slutar 2-0 till Hillle blir det förlängning. Men lyckas Örebro Syrianska göra 0-1 så måste Hille göra hela fyra mål