Örebro Syrianska förlorade den sena samt redan avgjorda seriefinalen mot Nordvärmlands FF på Örnsro IP med 0-4. Trots förlusten tog Örebro Syrianska ett kliv närmare kval till division 2.
Eftersom jagande Kumla förlorade och Ölme tappade poäng har Syrianska tre poäng och fyra måls försprång i kampen om kvalplatsen inför den sista omgången.

Seriesegrarna visade upp ett piggt spel med sin fina rutin. Trots det ville Örebro Syrianska visa att man kan vina mot värmlänningarna man skapade flera chanser. Men det var värmlänningarna som utnyttjade det bäst och ledde med 2–0 i halvtid.

I den andra halvleken ville Örebro Syrianska trycka på och man skapade några riktiga heta målchanser med det var en match då inget lyckades och målen uteblev. Trots några chanser så kunde Nordvärmland avgöra matchen då 0-3 kom och 0-4 efter men trots förlusten tog Örebro Syrianska ändå ett kliv närmare kval till division 2.

Därmed har Syrianska tre poäng och fyra mål att gå på inför den sista omgången på lördag. Då möter Syrianska seriesjuan Köping borta medan enda hotet Ölme har sexan Kungsör hemma.

Matchinfo
Örebro Syrianska IF . Nordvärmland FF 0-4 (0-2)

Lördag 22 sep, KL 14:00, Örnsro IP

Loading

Mattias Kurt
september 22, 2012