Match mot IFK Ölme på en plan som kan liknas med en blandning av en kohage samt en hård vind med blandad sand som fans i högar runt arenan och inga bollkallar fanns på plats. Hur ska ett lag som IFK Ölme kunna spela högre upp i seriesystemet?

Det var två lag som erövrat 3 poäng i den senaste omgången av div tre som ställdes mot varandra i den fjärde omgången. Två förmodade topplag som med största sannolikhet lär vara placerade i toppskiktet när div 3 2012 summeras senare i höst. Örebro Syrianska tränaren Håkan Juhlin gjorde två förändringar i startelvan gentemot den senaste matchen. Johannes Can som senast mot Köping FF fick en skada och kunde tyvärr inte delta i dagens match. Ali Alatabi tvingades kasta in handduken med anledning av sjukdom. Igor Coric fick tillsammans med Basel Gorgis bilda mittbackspar och Alen Rastoder ersatte för dagen Igor Coric plats.

Med en usel plan. En hård vind. Och inga bollkallar. Var det IFK Ölme som behärskade förutsättningarna bäst då man tog ledningen med 1-0 efter 15 minuters spel. Örebro Syrianska försökte att trycka ditt en kvittering innan halvtidsvilan men det ville tyvärr inte säg med en sådan ganska usel plan som Brovallens IP hade.

I andra halvlek var det enda som gick var att skicka upp tjongbollar, sparka och spring. Men givetvis vårt eget fel att man inte behärskade förutsättningarna bättre, men det är inget Örebro Syrianska tränat på. Ju mer andra halvlek gick kom Örebro Syrianska in i matchen den farligaste målchansen man hade var när David Zeito hade chansen att trycka dit en kvittering som målvakten räddade.

Kritik mot IFK Ölme
Att kritisera IFK Ölme för deras arrangemang av matcher gör man rätt i när de inte har koll på varken bollkallar eller liknande. Samt tillhandahåller en plan som nästintill såg ut som en kohage med några gräsfjun till fotbollsplan. Det kändes som att spelarna ägnade lika mycket tid åt att hämta bollen som åt att spela fotboll. Det är pajasnivå. Dags att vakna upp IFK Ölme samt svensk fotboll hur ska svensk fotboll kunna ta ett steg framåt om man har såpass usla planer och dåligt arrangemang runt matcher. Tyvärr får man ta en sådan här match och bara jobbare vidare, säsongen är lång.

Matchinfo
IFK Ölme – Örebro Syrianska IF 0-1 (0-1)
Lördag 5 maj, KL 14:00, Brovallens IP, Kristinehamn

Loading

Mattias Kurt
maj 5, 2012