Årets näst sista tränings match mot Degerfors IF slutade med förlust trots det en ganska godkänd inledning från början för Örebro Syrianska som tog ledningen.

Efter vinst senast mot FK Bosna så fanns det förhoppningar om att kunna fortsätta på den inslagna vägen mot Degerfors IF på stora valla. Örebro Syrianska inledde piggast på en super bra konstgräsplan som Degerfors fått. Det dröjde inte länge tills man tog ledningen i den 30 match minuten genom Mubarak Nyende som enkelt kunde placera den bakom målvakten. Istället för att utöka så kunde istället Degerfors kvittera genom att runda Claus Pedersen galant. Men strax innan halvtidsvilan kunde Örebro Syrianska återigen ta ledningen genom Samuel Frebsborg.

I andra halvlek började hemmalaget jobba sig in i matchen som bjöd på en hel del målchanser och det skulle ge resultat direkt då Degerfors kvitterade, och inte alls orättvist prickade in slutresultatet 3-2. En hel del finns alltså att fundera efter denna uddlösa insats i andra halvlek där ingen spelare utmärkte sig även om en hel del försökte utan att lyckas. Kanske var det torsdagsträningen som såg till att killarna hade det ganska tungt i andra halvlek. För Örebro Syrianska väntar nu på onsdag cup finalen mot Övfre Adolfsberg på Karlslund Arena.