<--><--> <--><--><--> <-->

Falu FK blev för svåra för Syrianska i det första mötet av två på Örnsro IP. Matchen slutade 0-1 och en stor fördel har nu Falu FK i och med vinsten på bortaplan inför returen i Falun.

Den första halvleken började med ett Syrianska som höll mycket boll samtidigt som Falu låg högt upp i sina utgångspositioner för att störa hemmalaget. Falu lyckades också störa hemmalaget. Så småningom fick man också tag i bollen på ett bättre sätt och man lyckades skapa ett par vassa målchanser genom ett rakt och precist passningsspel. Syrianska hade emellanåt stora problem med Falu-anfallarna som hela tiden tog djup i anfallsspelet. I den 30:e minuten så gav det också utdelning. Linus Bolin i bortalaget prickade stolpe in som innebar det där viktiga bortamålet i dubbelmötet. 0-1 stod sig intill halvlek.

I den andra halvleken var det nästan bara Örebro Syrianska som inledde jakten direkt från start. Man lyckades luckra upp Falu-försvaret på ett bättre sätt än i första och chanserna kom också efterhand. Bland annat hade man en boll i mål men som blev bortdömd för offside. Falu kontrade effektivt och hade en målchans som otroligt nog räddades på mållinjen av Gabriel Somi när målvakten Kimenga blev bortspelad. Men några mål för Örebro Syrianska skulle det inte bli och matchen slutade alltså 0-1.  I slutskedet av matchen blev även George Ekeh utvisad och han missar därmed returmatchen nästa lördag. Däremot är Basel Gorgis tillbaka efter sin avstängning.

Stor fördel för Falu FK när returmöte väntar om exakt en vecka. Vinst är det enda som kan ta Örebro Syrianska vidare.