Nu gäller det för Örebro Syrianska IF! Ska vi ta chansen upp till tvåan eller ej, upp till bevis för de rödgula som möter Falu IK från Falun i de två sista play off matcherna. Första mötet äger rum under morgondagen (lördag) på Örnsro IP klockan 13:00.

Örebro Syrianska IF
I det första mötet mot IK Huge ville det sig inte riktigt för ÖSIF. Spelet hade man, målchanser dök upp ena efter den andra. Men inte tillräckligt för att överlista målvakten i IK Huge. Returmötet hemma på Örnsro IP gick det dock mycket bättre precis som i föregående match hade man spelövertaget och var aldrig hotade, delvis för det tidiga röda kortet som IK Huge ådrog sig. Men vi skall fortfarande inte ta ifrån de rödgulas fina rapa spel. Mot Falu FK lär det inte bli lika lätt. Spelarna måste vara på topp och fullt koncentrerade för att göra en god match mot dalslänningarna.

Falu IK
Falu FK eller Falu Fotbollsklubb som föreningen heter i sitt fulla namn är en samarbetsförening startad av de tre fotbollsföreningarna i Falun, Korsnäs IF, Falu BS och Slätta SK. Föreningens målsättning är att driva en fotbollsverksamhet för senior och ungdomsfotboll fr.o.m 16-års ålder. Seniorverksamheten ska vila på en bas av egna utbildade fotbollsspelare från P16- och juniorverksamheten. Inom Falu FK kommer det att, i samarbete med Lugnet gymnasiet, även bedrivas en fotbollsinriktning på Idrottsprogrammet.

Laget knep kvalplatsen i den allra sista omgången mot BVK Norrtälje i en match där de var piskande att vinna för sin överlevnad och chans för vidare spel i tvåan, vilket man även gjorde. 2-1 blev slutresultatet och kvalplatsen var därmed säkrad. Något positivt för Örebro Syrianska IF är att Falu FK är ett lag på väg neråt. Dalslänningarna har hela 45 insläppta mål under den gångna säsongen och endast 7 vinster till skillnad från de rödgulas statistik som gjort 56 mål och släppt in 24. Det är en markant skillnad på lagen men samtidigt ska vi veta att det skiljer sig en hel division mellan dessa.

 

Loading

Mattias Kurt
oktober 14, 2011