<--><--> <-->

Örebro Syrianska IF spelade till sig ett kryss borta mot IK Huge i den första av två möten i inledningen av kvalet till division två efter en lång resa till Gävle.  Man har nu ett bra utgångsläge inför returen nästa vecka hemma på Örnsro.

I vanlig ordning stor Örebro Syrianska för det stora bollinnehavet och mest målchanser men fick bara utdelning på ett utav dem. Den första halvleken startade i ett högt tempo från Syrianska som försökte etablera ett tryck redan från starten. Dock hade man svårt att komma fram till några avgörande lägen. I den 41:a matchminuten provade Emmanuel Ekeh ett distansskott som via styrning på ett Huge-spelare ställde hemmamålvakten. 0-1 kom båda logiskt och välförtjänt precis innan paus.

I den andra halvleken fortsatte Syrianska trycka på för ytterligare mål medan Huge enbart låg och lurade för kontringsmöjligheter. Syrianska hade också flertalet chanser att utöka utan att förvalta åtminstone ett par kvalificerade chanser. Istället skulle chansen dyka upp för IK Huge i slutskedet av matchen när man lyckas kontra till sig ett friläge framför Kimenga i Syrianska-målet. Huge-spelaren valde att runda Kimenga som hade sprungit ut för att avvärja och kunde sedan ohotad rulla in 1-1 i öppet mål – vilket även blev slutresultatet.

Resultatet innebär ett fint utgångsläge inför returen på Örnsro IP om en vecka, trots att man sett till målchanser och spelövertag till och med borde vunnit borta i Gävle.

Loading

Mattias Kurt
oktober 1, 2011