Örebro Syrianska besegrade Arboga Södra IF med hela 6-1 (3-0) och tog initiativet direkt från start. Man gav bottenlaget Arboga Södra en jobbig lördagseftermiddag.

Örebro Syrianska tog initiativet i matchen direkt och redan i den femtonde minuten tryckte George Ekeh in 1-0 bakom ex-målvakten Regis Collombelli. Det skulle ta sex minuter till innan Adad Hanna skulle bli frispelad framför målvakten i Arboga och behärskat enkelt rulla in 2-0. En drömstart för ÖSIF. I den 40:e minuten drev Gabriel Somi upp bollen längs vänsterkanten på egen planhalva och drev förbi all motstånd och elegant tog han sig förbi ett stötande försvar och fick fritt fram mot motståndarmålet. Han tog sig sedan in i straffområdet och satte 3-0 alldeles på egen hand. Om bottenlaget Arboga hade en liten chans mot Syrianska var den borta redan efter första halvlek.

Arbogas chans i den andra halvleken var ett snabbt mål, men istället drogs rullgardinen definitivt ner då David Zeito lobbade in 4-0 efter tio minuters spel. Sju minuter senare skulle gästerna spräcka nollan efter en hörna. Örebro Syrianska förivrade sig inte i spelet efter målet utan spelade vidare som vanligt och i den 80:e minuten kunde Adad Hanna gör sitt andra mål. Men Adad Hanna fortsatte målskyttet och fullbordade sitt hattrick med knappa tio minuter kvar genom att göra 6-1.

Storsegern gav viktiga kassar i striden om avancemang till division 2.