Imorgon lär det smälla på Örnsro IP, precis som det gjorde sist när dessa två lag drabbades samman i serien. Det är nämligen dags för det hetaste derbyt i division tre mellan Örebro Syrianska IF och Karlslund IF.

Örebro Syrianska
Laget har efter den dåliga perioden precis innan uppehållet kommit tillbaka som ett starkare och hungrigare lag. De har inte alltid spelat den fina fotbollen vi är vana att se dem mot alla lag. Men de har gjort sitt jobb – det vill säga vinna sina matcher.  Matchen senast mot Köping är ett sådant exempel då vinsten satt långt inne. Laget har i och med vinsten mot Köping senast nu fyra raka vinster. Skall de rödgula hålla denna fina svit vid liv och gå om Karlslund FF som ligger endast två poäng förre i tabellen. Hur som helst lär det bli en kamp om första platsen när vi börjar nära oss slutskedet av serien.

Karlslund FF
Överlag om man ser på hela säsongen kan detta laget var det som spelat mest stabilt under en längre period.  Med endast en förlust som just kom mot Syrianska och fyra oavgjorda matcher leder laget serien.  En viktig faktor av detta resultat måste vara lagets försvar som endast släppt in tio mål under den gångna säsongen.  De kommer inte bli lätt för de rödgula under morgondagen, men de har gjort de förut och kan göra det igen. Senaste matchen lagen möttes var under upptakten av säsongen och då slutade matchen med en komfortabel seger för Syrianska med 1-3 där bland annat George Ekeh gjorde ett drömmål på volley

Loading

Mattias Kurt
augusti 27, 2011