Örebro Syrianska har efter två matcher utan vinst äntligen tagit en tre poängare och är därmed kvar bland toppen och strider om en förstaplats.

Det small direkt i matchen mot Dala-Järna. De flesta hann inte ens reagera när George Ekeh dunka in ett skott från 40 meter efter dryga 30 sekunder. En drömöppning för Syrianska som tidigare haft svårt att göra mål. Det skulle vi även se i den här matchen men innan det petade Gabriel Binay 2-0 efter att ha varit framme på en retur i den sjunde matchminuten. Därefter var det Dala-Järnas tur att få göra mål efter en frispark som tog på muren och placera sig därefter framför fötterna på frisparksskytten som fick lyckoträff, 2-1 var ett faktum. Innan halvtidsvilan han Örebro Syrianska få ett skott i ribban och missa en straff efter att Zacharias Jackson Svensson blivit neddragen i straffområdet efter ett solonummer.

Under den andra halvleken delade lagen på bollinnehavet det var mycket spel framför båda målen men Dala-Järna spelarna kom inte riktigt fram till straffområdet utan avlossade flera långskott utan resultat. Örebro Syrianska däremot fortsatte sumpa sina chanser laget hade flera lägen att avgöra matchen men hade inget flyt i avsluten. Antigen blockerade Dala-Järna spelarna skottet i sista sekund eller så träffa spelarna virket. Hur som helst blev det en seger denna gång för Örebro Syrianska vilket är det viktigaste inför fortsättning av serien. I nästa match får vi besök av Värmland hemma på Örnsro IP.  

Loading

Mattias Kurt
juni 18, 2011