<-->

Örebro Syrianska var länge illa ute mot IFK Eskilstuna hemma på Örnsro IP då man i halvtid låg under med 0-2. Efter en magisk andra halvlek som bjöd på hela fem rödgula mål så var saken dock klar. Örebro Syrianska IF besegrade IFK Eskilstuna med hela 5-2.

Det var inga muntra miner i halvtid hos spelare och supportrar för Örebro Syrianska IF då resultattavlan visade 0-2. Båda målen signerade Antonius Bobel Acar i bortalaget IFK Eskilstuna. I vanlig ordning var det Örebro Syrianska IF som var det spelförande laget men som hade svårt att omsätta sina chanser i mål. Det var även två misstag i hemmalaget som ledde till de båda baklängesmålen. 0-1 kom efter felpass på mittfältet hos Örebro Syrianska och 0-2 kom efter en misslyckad rensning från hemmamålvakten. Uppvisningen fick därmed vänta till den andra halvleken.

När Örebro Syrianska IF kommer ut till den andra halvleken så var det nog inte många som trodde på en vändning, vilket senare skulle visa sig vara fel. 1-2 kom efter en frisparksvariant signerad Basel Gorgis i den 47:a minuten och kvitteringsmålet 2-2 stod Rabi Mourad för efter ett placeringsskott otagbart för IFK-målvakten i den 63:e minuten. Rabi Mourad var inte klar för kvällen utan nickade in 3-2 på ett långt inkast från Dennis Fransson i den 78:e minuten. Bara två minuter senare höll sig Örebro Syrianskas skyttekung Zana Can framme och placerade kallt in 4-2 efter att han snyggt rundat en IFK-försvarare. Dennis Fransson satte spiken i kistan i den 80:e minuten genom en nick efter ett väl avvägt inlägg från Daniel Kaya.

Örebro Syrianska IF vann helt rättvist denna match efter en total uppvisning i andra halvlek (5-0). Man tog därmed tillbaka serieledningen från Rynninge IK och har ett bra slagläge i Division 3 Västra Svealand med tre omgångar kvar. I nästa match tar SK Sifhälla emot Örebro Syrianska på Sporthälla IP.