Örebro Syrianska vann den släpande hemmamatchen från den tilltänkta premiärmatchen mot IFK Sunne hemma med 2-1, men matchen fick en bittersöt eftersmak.

Hemmalaget styrda och ställde det mesta under första halvlek utan att egentligen skapa så många farliga chanser. I anfallet testade man en ny sammansättning med Razak Ouro Nimini, Zana Can och Rabi Mourad. IFK Sunne tilläts inte att hålla så mycket boll som man nog hade velat trots att halvleken rent chansmässig var ganska jämt. 0-0 stod sig ända in till paus samtidigt som matchen pekade mest åt Örebro Syrianskas fördel.  Det var framför allt en halvlek där Örebro Syrianska visade upp ett stabilt försvarsspel.

I den andra halvleken tog Örebro Syrianska över än mer och skapade allt farligare målchanser efterhand.  Det var fart och fläkt i anfallsspelet som lade grund för öppningar i Sunne-försvaret. 1-0-målet skulle dock visa sig komma på straff. Dennis Fransson fick stega fram efter en klar hands på en Sunne-spelare innanför straffområdet. Bollen satte han enkelt och snyggt intill den vänstra stolproten. En stund därefter kom Razak Ouro Nimini med bollen längst sin högerkant i anfall och sköt snyggt och precist förbi målvakten i Sunne som var chanslös. 2-0 var ett faktum och Örebro Syrianska hade segervittring. IFK Sunne fick i slutet av matchen ett tröstmål efter ett loppskott över Syrianska-målvakten vilket resulterade i 2-1, som också blev slutresultatet. Örebro Syrianska vann alltså matchen fullt rättvis och segersiffrorna kunde till och med blivit större efter en mycket stark andra halvlek av de rödgula.

Matchen fick dock en bittersöt eftersmak då två spelare – en i vardera lag – fick föras till sjukhus efter en kollision i samband med en närkamp i slutet av matchen. Skadorna tros dock inte vara allvarliga trots att man i nuläget inte vet exakt hur det står till med spelarna.