<--><--><-->

När Örebro Syrianska för andra gången detta år ska drabbas samman med Rynninge IK så luktar det revanschlusta långa vägar efter onsdagens storförlust. Många av spelarna kan bättre och finns det egentligen något bättre läge att bevisade det än mot topplaget Rynninge.

Örebro Syrianska IF
I den senaste matchen åkte man på en riktig knallsmäll när man förlorade med 4-0 i en match där också Michael Matusala blev utvisad. Alltså är mittbacken otillgänglig till söndags-matchen. I övrigt har väl höstsäsongen varit lite upp och ner med en vinst, en oavgjord och två förlorade matcher. Man placerar sig för tillfället i mitten av tabellen på en bekväm sjätteplats; ungefär lite många poäng upp till det övre strecket som ner till det nedre. Där har man också legat stadigt över en längre period nu.

Stämningen i truppen är annars god inför mötet på Örnsro IP och förhoppningsvis ska man kunna bjuda Rynninge på ett bra motstånd på söndag. För Örebro Syrianska gäller det att så snabbt som möjligt resa sig från förra matchen och visa att det var en engångsföreteelse.

Rynninge IK
Rynninge har rejäl tätkänning efter den väntade vinsten mot Adolfsberg senast och placerar sig på en tredjeplats. Man är enbart två poäng bakom tvåan och tre poäng bakom ettan i en tät och spännande tabell. För Rynninge – som har som målsättning att vinna serien – är detta en mycket viktig match med viktiga poäng som står på spel. Sist lagen möttes förlorade man med 0-1 efter mål av Razak Ouro Nimini i motståndarlaget Örebro Syrianska. Sedan dess har mycket förändrats och vad som hänt tidigare spelar ingen roll nu.

Laget har inför höstsäsongen förstärkt sin trupp och inget annat än avancemang till division två kan räknas som godkänt. I Örebro Syrianska får man akta sig för målskytten Peter Lundberg som gjort hela 17 mål på de hittills 15 spelade omgångarna. Laget har sammanlagt lyckat göra 40 mål och det är näst bäst i division tre västra svealand.

Matchinfo
Örebro Syrianska IF – Rynninge IK
Tid: Den 16 Augusti, kl. 17.00
Arena: Örnsro IP
Avstängningar: Michael Matusala
Skador:

Loading

Mattias Kurt
augusti 14, 2009