Örebro Syrianska spelade oavgjort i den sista matchen innan uppehållet mot ÖSK Ungdom. Med en man utvisad för ÖSK Ungdom såg det ett tag ut som att hemmalaget skulle få med sig alla poäng, men bollen ville annat.

I den första halvleken blev Örebro Syrianska något tillbakapressade av ÖSK Ungdom som spelade smart med ett bra passningsspel. Man skapade även ett par farligheter framför Colombelli i Syrianska-målet, men inget som resulterade i något mål. Första halvan kännetecknades också av ett högt tempo mellan två lag som tydligt var på spelhumör. Örebro Syrianska lyckades trots ÖSK Ungdoms övertag att hålla 0-0 tills det var dags för paus.

I vanlig ordning kommer Örebro Syrianska till en andra halvlek som man tar tag i direkt från start i form av bollinnehav och lägen framför mål. I den 64:e matchminuten får brassen Matheus Carvalho i ÖSK Ungdom sitt första gula kort och bara två minuter senare får han sitt andra, vilket resulterar i ett rött och därmed också en utvisning . Efter utvisningen så tar Örebro Syrianska över matchen totalt och skapar målchans efter målchans utan att ha några som helst marginaler på sin sida.

Matchen slutar tillslut alltså 0-0 och det var nog ÖSK Ungdom som var mest nöjda över poängen ikväll i en match som sett till kvalificerade målchanser lika gärna kunnat sluta med vinst för Örebro Syrianska.

Örebro Syrianska IF – ÖSK Ungdom 0-0 (0-0)

Arena: Örnsro IP
Publik: 270 pers.
Matchdag: 2009-06-17, Kl. 19:00