Örebro Syrianska lyckades mirakulöst ta en poäng mot Adolfsbergs IK på Lugnets IP efter en vändning i matchens absoluta slutminuter. 3-3 slutade matchen.

Örebro Syrianska gjorde ingen höjdarinsats i bortamatchen mot Adolfsbergs IK.  Trots detta lyckades man alltså få till ett 3-3-resultat mycket tack vare att man var en man mer på plan, men även tack vare en viss Gabriel Somi som stod för två av bortalagets tre fullträffar.

Den första halvleken kan beskrivas som direkt dålig, utan fokus och utan skärpa. Spelarna i Örebro Syrianska såg väldigt oengagerade ut halvleken igenom och passningsspelet ville sig inte riktigt. I den 12:e minuten lyckades också Markus Jeppsson i hemmalaget trycka dit ettan på lagets första egentliga målchans. Adolfsbergs IK fick gå till halvtidsvila med 1-0.

I den andra halvan av matchen så fortsatte Örebro Syrianska på den inslagna vägen med långboll efter långboll och en tydan på ovilja till att spela det fina spelet vi alla vet att de kan spela. Man körde alltsom oftast fast på mittfältet och hade svårt att leverera fram bollar till forwards. Detta samtidigt som Adolfsberg spelade tufft och låg tätt i sina markeringar, vilket länge såg ut att bli en lycksom taktik. I den 60:e minuten klev dock Gabriel Somi fram på ett inlägg och kvitterade till 1-1. Ett väldigt snyggt mål av en Gabriel Somi som senare skulle visa sig vara en avgörande faktor i matchen. Glädjen över 1-1-målet blev dock en kortvarig sådan då Markus Jeppsson valde att ge Adolfsbergs IK ledningen ytterligare en gång. Målet föll i den 61:a minuten och kom som en blixt från klar himmel för ett Örebro Syrianska som var påväg att ta sig tillbaks in i handlingarna. När sedan Tobias Walterström spädde på till 3-1 för hemmalaget så blev det nattsvart för bortalaget.

När folk antog att matchen var över och sakta men säkert började röra sig mot bilarna så fick Örebro Syrianska ny tändvätska. I matchens absoluta slutminuter reducerar först tvåmålsskytten Gabriel Somi till 3-2 i den 89:e minuten för att en minut senare se sin lagkamrat Rabi Mourad dundra in 3-3 i krysset bakom Adolfsbergs-målvakten.

En oerhört skön poäng att ta med sig från en bortamatch som man ändock helst vill glömma så snabbt som möjligt.

Loading

Mattias Kurt
maj 16, 2009