I årets division tre Västra Svealand hemmapremiär tog Örebro Syrianska emot förra säsongens sjua IFK Ölme på Karlslund Arena. Det var två viljestarka och hårt arbetande lag som drabbade samman. I en jämn och tät match dröjde det ända tills 71:a minuten då Ölmes Kenny Sandström fick på en riktig drömträff på bollen som gick rakt upp i krysset.
– Det gäller att jobba vidare och vi är inte oroliga för spelet, sade Hans Källén och Peter Göransson efter matchen

De drygt 200 åskådarna som kommit kunde inte valt ett bättre tillfälle; med division tre hemmapremiärer, och det var med spänning och förväntan i luften som de båda lagen satte igång spelet. Matchen inleddes i ett högt bolltempo med bra rörlighet från båda lagen. Örebro syrianska hade bra bollpress och en stor aggressivitet. Vid ett flertal tillfällen stoppades ”Stora” IFK Ölmes anfall och deras anfallare från att skapa något. Matchens första halvlek gick mållös, men de som skapade mest målchanser var Örebro Syrianska.

Med dryga 65 minuter spelade stod det fortfarande 0-0. Tillfälligheter skulle komma att avgöra matchen som fortfarande var en öppen historia. I matchminut 71 fick Ölmes Kenny Sandström en riktig drömträff på bollen som gick rakt upp i krysset. Annars var andra halvleken knappt Ölmes som hade ett skott på mål som blev mål. Målet var en kalldusch men Örebro Syrianska stod för en rejäl press i slutminuterna, där det skulle ha blivit straff för Örebro Syrianska då Oscar Sunden blir fälld, men samtidigt serverar till Weberson Andrade dos Santos Junior som kunde kvittera. Örebro Syrianska lyckades trots den hårda pressen inte att kvittera. Det var en tuff och överlag jämn match med ett snöpligt slut för hemmalaget – med tanke på andra halvlek där Örebro Syrianska hade ett visst övertag. Spontant kändes hemmalaget närmare en seger än en förlust med 0-1.