Efter en sent spikad trupp, en spelad match och således en förlust så är det mycket som cirkulerar i huvudet på en trofast supporter och tillika fotbollsälskare. När Örebro Syrianska går en oviss säsong tillmötes så är det nu några frågor som dyker upp. Kommer anfallet hålla? Har vi en kvalitativ bredd på truppen? Är ett sikte mot division två för högt? Frågorna är många och svaren är dessvärre och som bekant långt färre. Därför har jag valt att lägga fokus vid andra saker än just det resultatmässiga.

Det var ett Syrianska med en sent spikad trupp och med många frågetecken som ställde upp på Karlslund Arena inför hemmapublik. IFK Ölme gästade och bjöd upp till bra motstånd. Efter en riktig lyckoträff så stod det 0-1 efter 90 avverkade minuter. Det var helt klart en besvikelse även om spelet till viss del ingav hopp. Efter att den första ilskan, kring och i samband med matchen var över så fick man försöka omlokalisera energin och börja om på nytt. Det är ju trots allt en match och tre förlorade poäng det handlar om. Med nya tränare och en halvt ny trupp så är tålamod ett långsiktigt medel i en lyckosam strategi.

Jag vill därmed gå ut med en efterlysning. Jag söker er hängivna supportrar som stöttar ert Syrianska i vått och torrt och som verkligen tar fasta vid begreppet tålamod. För om man ska helt ärlig – och visst ska man vara det – så ser det på läktarna riktigt dystert ut. Det är alltid lätt att sprida en negativ anda och sura miner men det som verkligen är värt att beakta är när människor står upp för det de tror på och visar att det är okej för spelarna och laget att misslyckas. Det är när vi som har hjärta och som står vid sidan av planen – ger vårt fulla och hundraprocentiga stöd åt våra gulröda killar – som vi verkligen gör fog för vår närvaro.  När vi ger, utan att begära något tillbaks.

Jag tror på detta lag och det kommer jag alltid att göra oavsett spelare som kommer eller går. Det är ju trots allt klubbmärket och allt som det står för som man vill lyfta fram och inte enstaka spelare eller enskilda prestationer. Ska vi upp mot nya höjder så krävs ett större intresse kring laget och organisationen och ett större deltagande kring och under matcherna. En större tillit till spelare och ledare.  Med ovanstående ingredienser kan vi nå hur långt som helst och nå både sportsliga och mänskliga framgångar. Så det är dags för alla eldsjälar där ute att ta ett steg fram och stötta våra rödgula kämpar, för de förtjänar faktiskt inget sämre.

Loading

Mattias Kurt
april 21, 2009