Matchen mot Kumla visade att gårdagens möte mot Dalkurd krävt sitt. Att spela med 1 avbytare kostade alltför mycket kraft och ork och tyvärr var återhämtningsperioden för kort.

Örebro Syrianska började matchen med ett snabbt och bra tempo, men redan innan matchen klagade flera spelare på att dom hade känningar i benen och kände sig slitna från går dagens match.
I början hade Örebro Syrianska ett stort spelövertag, men förvaltade inte målchanserna. När vi inte fick utdelning, började vi tappa både positioner och Kumla kunde börja kontra på oss.
Efter Kumlas 1-0 började Örebro Syrianska att ta egna initiativ och det blev för mycket dribblingar. Laget blev utspritt och det blev allt lättare och kontra på oss. 2-0 och 3-0 blev en följd av detta.

– Vi anföll med mycket folk, tappade bollen och Kumla kontrade på ett smart sätt, medan vi slutade tänka fotboll. Att två månader före seriestart förlora två matcher är ingen katastrof. Vi har just börjat matcha efter en lång träningsperiod med ett till stora delar nytt lag och ett nytt spelsystem. Laget har många kvalitéer men det tar ett tag att få spelet att fungera. Målet är att med träning och träningsmatcher hitta ett stabilt spel och rätt laguppställning. Dessa två matcher har givit oss mycket god information om vad som krävs och var vi står idag. Om två månader räknar vi med att spelet ska fungera så bra som vi vill. Det gäller att ha tålamod och att jobba på med rätt fokus, säger Hasse Källén och Peter Göransson

Örebro Syrianska IF – IFK Kumla 0– 3 (0-1)

Arena: Karlslund Arena

Publik:  100
Matchdag: 2009-03-01, Kl 18:00

Loading

Mattias Kurt
mars 1, 2009