5 matcher på 9 dagar och en övernattningshelg i Västerås. Örebro Syrianska sparar inte krutet när försäsongen med träningsmatcher kör igång.

Först ut är det Dalkurd från Borlänge. Dalkurd har förstärkt sin trupp starkt i år, senast i raden med en forward med landslagsmeriter. Det är den 30-årige bosniern Nedim Halilovic som spelat 16 landskamper för Bosnien-Herzegovina. För oss är han mer känd för sin tid i ÖSK.Dalkurd besegrade IFK Örebro i årets första träningsmatch med 3-1. Men vad vi har uppfattat så rådde det dåligt väderförhållande med snöstorm, som inte ledde till en spelbar match.

Kumla föryngrar
Dagen efter möter vi IFK Kumla. Kumla åkte förra året ur div 3 och ser ut att ha förlorat en stor del av truppen till andra lag i länet. Som vi vet har tränarna Hasse och Peter ett förflutet i Kumla, med sig fick de 3 spelare att komma till oss. Det var inga andra än de tre supertalangerna Igor, Gabriel och Adam, som spås en lysande karriär.Kumla har valt att satsa på deras yngre talanger i år och det är inte klart om de får ihop ett lag för säsongen. Med två matcher så tät intill varandra skall vi kunna match en stor del av truppen. Mer om motståndarna när det närmare sig match, speciellt mötet mot Västerås Syrianska.

Det tär kroppen
Med så många matcher på så kort tid och tillsammans med det kalla vädret så kommer det att tära på kroppen, vilket inte kommer ge spelarna inte mycket tid för återhämtning. Därför är det viktigt att de håller sig borta från andra aktiviteter så mycket som möjligt, trots att det är fina vädret. Kyla biter mycket hårdare än man tror och det blir snabbt trötta skallar.

Män är vi all
Det är dags för vår unga trupp att växa, med så hårt matchningen kommer de som inte redan är män att växa från pojkar till intelligenta, hårda, robusta MÄN. Men vi är också lirarnas lag, utan den charmiga skön lir kan vi lika gärna döpa om oss något annat Örebro lag och spela utan supportrar.

Örebro Syrianska, lirarnas lag = folkets lag

Loading

Mattias Kurt
februari 20, 2009