Senast lagen möttes var innan sommaruppehållet. Då segrade ÖSK Ungdom hemma på Behrn arena. Nu fick Syrianska revansch då laget komfortabelt spelade ut och vann hemma på Örnsro med 3–1 (2–1).

Två av seriens formstarkaste lag torde vittnat om en jämn kamp på Örnsros fina gräsmatta. ÖSK Ungdom hade fem raka segrar i bagaget inför mötet med Syrianska och dessutom inte förlorat sedan 23 maj. Det fina självförtroendet verkade dock inte sitta kvar hos Ungdom som inte hade mycket att sätta emot när Syrianska tryckte på.
– Vi är riktigt starka här på hemmaplan. Stundtals spelar vi riktigt bra. Vi möter trots allt kanske det bästa laget i serien. ÖSK
Ungdom är det lag som vi brukar ha svårast för, säger Örebro Syrianskas spelande tränare Samuel Mokéde och berättar om 1–2–förlusten senast på Behrn arena.

Diegos soloräd gav 1–0
Syrianska tog kommandot i den 14:e minuten genom Diego. Efter en snygg soloprestation förvaltade han friläget på bästa tänkbara sätt. I 30:e minuten bjöds ÖSK Ungdom tillfälligt in i matchen. Anfallaren Tobias Johansson blev brutalt nedriven i straffområdet och domaren Jonas Jonsson tvekade inte en sekund när han pekade mot straffpunkten. Erik Nilsson satte säkert straffen som innebar 1–1. Diego utökade sedan ledningen i 35:e minuten efter att kalabalik uppstått i straffområdet. Diego var först på bollen som letade sig in bakom ÖSK Ungdoms målvakt Peter Rosendal. Samme Diego hade därtill ett flertal chanser att göra både två och tre mål.
– Han gör alltid mål, men i dag kunde det blivit fler. Han gör allt rätt fram till målet, säger Samuel Mokéde.

I matchens sjätte övertidsminut rullade Marcus Brandão de Vargas retfullt in 3–1 inför ögonen på ÖSK-målvakten Peter Rosendal efter att denne missbedömt en utrusning.

Deppigt för ÖSK U

Lasse Zetterlund hade svårt att hitta något positivt efter matchen. – Vi möter ett lag som är lite bättre än oss i dag. Det kändes lite som det var semesterfotboll där ute, säger ”Zäta”, som utöver att berömma den fina planen även vill framhålla straffmålskytten Erik Nilsson i sitt lag. Syrianskas andretränare Nuri Aykal öser ut lovord över sitt lag.
– Hela kollektivet gör ett fantastiskt jobb i dag. Vi hade flera spelare borta vilket gjorde att vi fick ställa om i positionerna. Alla ställer upp för varandra. Nu gäller det att ta chansen att haka på uppe i toppen, säger han.