Division 3-laget Örebro Syrianska står utan huvudtränare. Melke Alan lämnar föreningen med omedelbar verkan på grund av oenighet med delar av föreningens styrelse. – Det tar emot att lämna laget i mitt hjärta men jag måste sätta ner foten nu, säger Melke.

Melke Alan har varit verksam Örebro Syrianska på olika sätt sedan 1999, och tog över tränaransvaret för tre år sedan.
En längre tids oenighet med vissa personer i föreningens styrelse fick sin kulmen efter 2- 2-matchen mot Adolfsberg i söndags.
– Jag fick påtryckningar från styrelsen om mitt sätt att matcha laget, och frågor om varför jag inte spelade med en viss spelare, och så kan jag inte jobba, säger Melke och fortsätter:
– Jag kan till exempel inte motivera en petning med att en spelare som har en förälder i styrelsen ska få spela. Det är inte schysst mot killarna och inte mot ledarstaben som borde få jobba i lugn och ro.
Han är noga med att påpeka att det inte på något sätt handlar om laget i sig, hur resultaten varit i säsongsinledningen (en poäng på tre matcher), eller hans nya roll som förbundskapten för det nybildade Syrianska nationslaget.

Har trivts bra i föreningen
– Absolut inte. Jag har alltid trivts bra i föreningen och med laget. För mig handlar det om att visa att jag har karaktär som tränare, och vägrar bli styrd som en marionett. Det går inte att jobba som det fungerar i föreningen just nu.
Melke Alan infomerade laget om sin avgång under gårdagens träning, och hans avhopp kommer sannolikt leda till att delar av ledarstab och styrelse också väljer att lämna föreningen.
– Jag vill inte nämna några namn, men jag har blivit kontaktad av en del personer som säger att de kommer att avsluta sina uppdrag.

Hur känns det att ha tagit det här beslutet?

– Otroligt tungt. Jag vill egentligen inte lämna killarna i sticket, men måste visa att det inte fungerar som det är nu. Om vissa i styrelsen tycker att jag är problemet så ska de få chansen att styra laget själva, säger Melke Alan.

Loading

Mattias Kurt
maj 6, 2008