ÖSK Ungdom tog ett steg närmare division två. Efter 3–1 (1–1) mot Syrianska säkrades kvalplatsen. För att behålla andraplatsen var tre poäng nästan ett måste. ÖSK Ungdom hade saken i egna händer och gjorde vad de skulle.

– Syrianska ställde upp med ett bra lag, så jag är nöjd, säger tränaren Bernhard Nilsson. Publiken på Behrn arena fick bevittna en jämn första halvlek. Hemmalaget tog ledningen i den 27:e minuten efter att anfallaren Tobias Johansson varit påpassligt framme vid en retur. Syrianska kvitterade en stund senare efter att ett inlägg styrts in via målvakten. James Frempong ökade på ledningen efter ett vackert förarbete av Christian Lumbana-Kapasa och Philip Öhlund. 17-årige yttermittfältaren Gustav Lundholm fastställde i 59:e minuten slutresultatet till 3–1 med ett snyggt avslut.

Gjort stora framsteg
Lundholm svarade för en fininsats och tränare Nilsson var inte sen med att berömma 17-åringen.
– Han har gjort stora framsteg i år, jag är väldigt nöjd med honom. I och med vinsten så behöll ÖSK Ungdom sin andraplats som inne bär kval till division 2. Kvalet inleds på onsdag med en bortamatch mot Huddinge som följs av en hemmamatch på lördag. – Har ingen koll alls på dem, vi får se helt enkelt, s äger Bernhard Nilsson.

Loading

Mattias Kurt
september 30, 2007