Denna gång har vi lyckats fånga den för tillfället yngste spelaren i Syrianska, Elias Chabe för en intervju. Elias kom inför den här säsongen från BK Forwards U-trupp och har endast hunnit representera Syrianska i DM och AIF cup sammanhang. Vi får se kanske är han Syrianskas nästa supertalang.

Säsongen 07 är din första i Syrianska, hur ser du på den kommande säsongen?
-Det ska bli ett spännande och intressant år, framför allt med många derbymatcher. Jag ser helt klart fram emot detta år.

Du är förtillfället yngst i laget, hur känns det?
-Ja, yngst i laget är jag och det känns väl normalt, det är ju ingenting man tänker på direkt, men visst tycker jag att det är positivt då jag kan lära mig oerhört mycket saker från dom äldre spelarna i laget som har mer rutin än mig.

Har Syrianska den trupp som kan räcka för en topp-placering?
-Det kan bli riktigt bra i år, vi har värvat många bra spelare. Vi har också en bra mix med unga hungriga spelare blandat med lite äldre spelare som har rutinen. Vi går inte in till denna serie med inställningen att bli ett mittenlag, varje gång vi träder planen så är målet att vinna matchen. Sen om det räcker till en topp-placering eller inte, det får vi se.

Vad är dina förväntningar på dig själv i år?
-I år ska jag först och främst etablera mig som seniorspelare eftersom det är mitt första år. När det gäller Syrianska så hoppas jag att jag får spela så mycket som möjligt och hjälpa laget till en bra position i serien.

Beskriv Tränare Melke Alan med tre vackra ord:
Hård, Målmedveten, Bestämd

Vill du hälsa något till Syrianskas underbara supportrar?
-Det ska bli kul o få spela för klubben och dess supportrar. Jag hoppas att ni stöder laget och oss spelare i både med och motgång.

Till sist vill vi på Orebrosyrianska.com önska Elias Chabe och hela Syrianska lycka till och med Guds hjälp så ska vi tillsammans nå vårt slutliga mål, en topp-placering i div.3.

Loading

Mattias Kurt
februari 10, 2007