Med bara några minuter kvar bröt den lilla glädjeyran ut på Heden i Mellringe. Nio rödgula jagade en tionde, målskytten David Gulec. Och bara några minuter senare bröt den stora glädjeyran ut. Slut, 2–1 till Örebro Syrianska mot Adolfsberg i närkefyrans seriefinal.

– Så skönt att vi fick det målet till slut. Vi kämpade oss verkligen till det, och det var välförtjänt. Jag tycker att vi var det bästa laget, säger segerskytten David Gulec. 20-åringen är fostrad i klubben, men gjorde bara sin tredje match för säsongen.
– Ja, jag har spelat med Syrianska i Västerås i division 2, men tröttnade på att pendla. Jag längtade hem till morsan, och till det här gänget. Jag vill verkligen försöka hjälpa laget upp i division 3, säger David. Skottet som sänkte Adolfsberg var en rejäl spark i rätt riktning. Inför seriefinalen ledde AIK med två poäng. Nu är det fördel Syrianska, med tre omgångar kvar.
– Men vi ska inte tro att det är klart. Nu gäller det att behålla fokus, vi har tre svåra matcher kvar, säger tränaren Melke Alan, som i går vikarierade som mittback bredvid väldige Barsoum Cicek, och gjorde det bra.
– Det var jobbigt, jag tränar inte själv längre. Men det funkade rätt bra. Anledningen till att jag spelade var att vi har skador och avstängningar, förklarar Melke, som tidigare spelat med bland annat Forward och Degerfors.

Adolfsberg tog ledningen
Men det var Adolfsberg som tog ledningen i mitten av en jämn första halvlek. En lång utspark från Henrik Askerblom plockades ned av Per Carlsson, som levererade i djupet till kvicke forwarden Viktor Bladh-Nilsson. Viktor lyckades i friläge få bollen förbi målvakten El-Mouabi Mohammad. Svaret kom sex minuter senare. George "Gino" Anim frispelades och lobbade kallt över Askerblom. Syrianska tog över efter det målet, men 1–1 stod sig till paus. I början av andra kom Adolfsberg tillbaka, dock utan att skapa särskilt mycket. Och efterhand tog Syrianska tillbaka initiativet. Sista kvarten var en duktig anstormning av hemmalaget, och segermålet därför logiskt.
– Vi har tränat hårt efter sommaruppehållet, och vet att vi orkar. Efter sex-sju omgångar hade jag inte en tanke på att vi skulle kunna vinna serien, och mig spelar det inte så stor roll. Men jag unnar verkligen de här killarna att få ta steget upp, de har slitit hårt, säger Melke Alan. AIK-tränaren Peder Hessel hade inget att invända mot det resonemanget.
– Första gången i år vi för lorade på sämre ork. Killarna hade slipsar på slutet, bara att konstatera, säger Hessel. Jonas Pelgander gick ut med kramp och kvarten kvar. Svante Dahlkvist tog slut i samma veva. David Gulec är inne på samma spår som tränarna.
– Det är ett så härligt gäng, alla kämpar för varandra, så många killar med stort hjärta för klubben. Det är roligt att vara med om.

Mål mitt i stormen
Hans mål kom mitt i den värsta stormen, då AIK såg ut att gå på knäna.
– Ja, jag vet inte. Bollen dök upp och det var fritt framför målet. Så jag sköt. Henrik Askerblom chanslös, och bollen borrade sig in i högra hörnet. Och efteråt dansade hela laget framför en tvkamera tillhörande en ny syriansk kanal. Och minst ett par hundra lyckliga supportrar.

Örebro Syrianska – Adolfsberg 2-1 (1-1)

Örebro Syrianska: George 'Gino' Anim, David Gulec
Adolfsberg: Viktor Bladh Nilsson

Publik: Ca 700

Loading

Mattias Kurt
september 10, 2006