En kamp om vem som ska hota Adolfsberg om seriesegern under hösten. Och en kamp om andraplatsen, som ger kval till division 3. När dagern skummade över Sköllervallen sköt Jonny Petterson segern till Örebro Syrianska. 2-1 (1-1) i en jämn match mot hemmalaget Sköllersta.

– Ja det var jämnt, men vi behöver inte be om ursäkt för segern. Båda lagen skapade chanser, vi gjorde ett mål mer än dom. Ler Melke Alan, tränare i Syrianska. segerskytten Petersson tillhörde avbytarnas skara under större delen av matchen, och betygsatte sin insats i en mening: – Jag var sämst på plan, men gjorde mål. Sämst eller ej, målet var grymt viktigt för syrianerna, som nu är sex poäng före trean Sköllersta och fyran Små IF. Små har dock en match mindre spelade.

Ledande Adolfsberg föll
Och eftersom Adolfsberg föll mot Ösk Söder så skiljer bara två poäng i kampen om förstaplatsen. – Det här var en match vi var tvungna att vinna för att hänga med Adolfsberg. Vi visste att det skulle bli tufft, Sköllersta är starka hemma, men vi var väl förberedda, säger Melke Alan. men det var hemmalaget som tog ledningen i matchen efter en knapp kvart. Ett bra inlägg från vänster av backen Gabriel Åbom hittade Fredrik Törnqvist panna, 1-0. Zeid Yasin gjorde sin tredje match för Syrianska, från Eskilstuna City nyligen, och lyften en boll över hemmaförsvaret efter en halvtimme. Inlägget nickades ned till George Anim, som tog emot och skickade iväg en vänster som landade i Bortre gaveln. Snygg kvittering. Syrianska hade flest lägen, men Sköllersta kontrade vasst.

Andra halvlek var bara minuten gammal då snabbe Alaa Mohammad kom fri med hemmamålvakten Fredrik Sund, men lobbförsöket for höt över. Sköllerstas högerbreddare Mikael Lithell fick sedan två chanser att näta, men träffade inte målet. I stället kom avgörandet med tio ordinarie minuter kvar. Jonny Pettersson sköt ur vänsterläge, och bollen letade sig in i bortre hörnet.

Seriefinal väntar
fem minuter senare fick George Anim chansen att punktera matchen, men Fredrik Sund räddade hans straff sedan Alaa Mohammead blivit neddragen. – Om två omgångar möter vi Adolfsberg henna på Heden. I övrigt bryr vi oss inte om vad vi gör, vi ska skötta vårt eget, konstaterar Melke Alan. Bra försvarsspel lett av Barsom Cicek, och framåt Alaa Mohammad ständigt på språng. I Sköllersta märktes främst Mikael Lithell offensivt.