Inför matchen mot ÖSK Söder får Syrianska tillbaka Simon Tekin som varit avstängd.
– Det är viktigt att hela laget är med och krigar från start, hälsar han till Orebrosyrianska.Com

I den senaste matchen mot Vretstorp hade Syrianska Simon Tekin avstängd efter att han blivit tilldelad sin tredje varning mot seriestarka SMÅ IF. Den här veckan har det varit full fart på träningarna med hög intensitet och disciplin. Mot ÖSK Söder har Syrianska ännu en avstängning på den vassa anfallaren George Anim som spelade mittfältare mot Vretstorp.


Hur ser du utvecklingen i laget och organisationen på truppen sedan Melke Alan som inledde försäsongen som spelare och sedan fick tränar rollen på sig. Är det skillnad på Peter Johansson träningar jämte mot Melkes?

– Truppen har blivit mindre vilket har gjort att vi har fått en bättre gemenskap. Träningslägret vi åkte på i slutet av juli tycker jag har gett bra effekt då den har hjälpt till att svetsa samman gruppen. Eftersom Melke jobbar i kansliet och sitter med i styrelsen så har vi fått en bättre kontakt med styrelsen och får mer framfört därifrån. Sen har det ju blivit en skillnad på träningsupplägget också då alla tränare har sin syn på fotboll. Skillnaden nu från tidigare är att Melke kräver större disciplin från alla spelare och att vi får jobba betydligt hårdare under träningspassen vilket har visat sig behövas.

Simon på grund av avstängningen var du inte med mot Vretstorp. Kan du som dåvarande åskådare, ge oss en match bild? – Själv tyckte jag inte att försvarsspelet funkade så bra, men hur ser du som mittback i truppen angående den opassande backlinjen, vad måste förbättras mot  formstarka ÖSK Söder på fredag och hur tror du vi kan stå emot ÖSK Söders vassa anfallare Mariano da Silveira?

– De problem vi hade under den här matchen var när motståndarlaget hade fasta situationer. Vi är inte tillräckligt koncentrerade och hungriga på fasta situationer vilket ofta resulterar i billiga mål för motståndarna. Det här gäller inte bara för matchen mot Vretstorp utan det har vart ett problem under större delen av säsongen. Annars under matchen så märktes det klart att vi är det bättre laget. Men i matchen mot ÖSK söder så tror jag inte vi ska några problem mot deras anfallare så länge vi kan hålla oss koncentrerade utan det blir nog värre för ÖSK´s backlinje att möta våra anfallare.

Vad är viktigt att tänka på inför matchen?

– Det är viktigt att vi är med från start, vissa matcher börjar vi inte spela förrän motståndarna tar ledningen. Sen gäller det att vi spelar vårt spel och inte koncentrerar oss på något annat. ÖSK är ett bra lag, men om vi kan lyckas ta tag i matchen från start och vara aggressiva under 90 minuter så ska vi inte ha några problem.

Loading

Mattias Kurt
augusti 23, 2006