Under lördag natt spelades som vanligt den årliga AIF Cupen i Örebro och i år var det den 25 upplagan. Under hela dagen spelades gruppspelen och framåt kvällen avgörs det alltid lika spännande slutspelet. Ett lag som utmärker sig är givetvis våra favoriter Örebro Syrianska som inte bara spelar en fin och teknisk fotboll utan även drar med sig en stor skara anhängare.

Fansen sätter hallen i gungning
Ingen glömmer det år Örebro Syrianska vann AIF cupen och det citerades i tidningarna om sydländska scener i hallen. Stämningen på syrianskas läktare var på topp och satte hela hallen i gungning gång på gång. Den trogna syrianska supporterklubben stod för arrangemanget och ofta föll det regn i hallen i form av rött och gult konfetti. Traditionen håller sig och idag har AIF cupen blivit en uppskattad händelse i vardagen för många syrianer i Örebro. Det var inte endast på läktarna som det sjöngs utan både i korridorerna och utanför ingången. Med andra ord fanns det en stor förväntan bland supportrarna om att vinna cupen.

Syrianska föll i finalen
Efter en bra prestation i gruppspelet gick man vidare som gruppsegrare tillsammans med Rynninge. I kvartsfinal stod Mellringe Eker för motståndet, men de kunde inte matcha sig mot syrianska. En stabil 2-0 seger i kvartsfinalen ledde till att man fick möta tidigare division 2 klubben Karslund i semifinalen.

Semifinalen började med att syrianskas anfallare, nyförvärvet för veckan, Melke Alan slog in 1-0 på straff. Karslund spelade en hyfsad fotboll utan att lyckas näta medan Syrianska stod för ett ganska stabilt och tekniskt spel. Även om det blev lite nervöst i slutet av matchen lyckades Syrianska hålla sin sköra 1-0 ledningen mot KIF tack vare uppoffrande spel från hela laget. Rynninge mötte Sturehov i andra semifinalen och vann med imponerande 4-0 och det kändes verkligen som det skulle bli tufft för Syrianska i den stundande finalen. Klockan 00.40 vara dags för final mellan Syrianska och Rynninge, Finalen började spännande eftersom Syrianska hade en bonus straff. Precis som vanligt gick Melke fram och sköt men den här gången lyckades han inte göra mål och efter fyra spelande minuter spräcker Rynninges Chriss Henriksson nollan för RIK och de leder nu matchen med 1 – 0, det skulle dessvärre komma mer från RIK. Syrianska orkade nämligen inte hålla emot trycket från det till vardags division 2 spelande Rynninge och de vann alltså AIF-cupen med de rättvisa siffrorna 3-0 för andra året i rad.

Syrianska Supporter klubben vill tacka alla supportrar som ställde upp denna härliga dag

Bilder från AIF CUPEN finns i gallerit

Loading

Mattias Kurt
januari 15, 2006