Richard Larsson har erbjudande från hårdsatsande division 4-klubben Örebro Syrianska om att bli spelande tränare.

– Jag är både smickrad och intresserad, men har också andra anbud, säger Richard som ligger i en kontraktstvist med sin nuvarande klubb, Rynninge IK, och därför vill ligga lågt om sin fotbollsframtid.

Richard har kontrakt till sommaren 2004 med RIK, men är redan kickad från klubben.

– Jag fick reda på genom tidningarna att jag fått sparken. Sedan bad styrelsen om ursäkt för Axéns (tränaren) beteende. Trots det försöker Rynninge nu försvåra för mig att hitta en annan klubb, säger Richard. Rynninges ordförande Jacob Strömberg sade nyligen i NA att han tröttnat på alla turer och sittningar och lämnat över kraven till advokat. Vad är det ni tvistar om?

– Det är oreglerade saker efter mitt fribrev från Degerfors. Rynninge vill inte göra rätt för sig och därför har jag sedan länge kopplat in advokat. Det får ta den tid det tar, men de har hoppat på fel person, säger Richard.

– Jag har kämpat med skador och inte kunnat träna som jag önskat på fyra år. Det är först nu som det börjar kännas bra, tillägger Richard som fyller 31 i år och som inte sticker under stol med att han siktar på en tränarkarriär när han finner tiden mogen att lägga bollskorna på hyllan.

Richard kom fram som ett fotbollsunderbarn med bollkänsla och teknik utöver det vanliga. Han gjorde tidig allsvensk debut för Örebro SK och blev föremål för proffsrykten. Men den fortsatta karriären levde inte upp till högt ställda förväntningar och när hälsenan brast på Grenadjärvallen i maj 2001 trodde många att det var slutspelat för honom. Men han kom tillbaka.
Barsom hoppar av Michael J Barsom är ordförande i Örebro Syrianska och den som lett en treårssatsning som ska sluta i division 3. Om det målet ska nås måste Syrianska vinna division 4 i
år.

Med Richard Larsson som spelande tränare?
– Jag gör inga kommentarer förrän Rickard löst sin tvist med Rynninge, säger Barsom som överväger att lämna sin post vid klubbens årsmöte den 9 februari.

– Om man inte har tid att ge de timmar som krävs för klubben då ska man gå, säger Barsom som driver Hälls konditori i Örebro och nyligen blev pappa.

– Vi har flyttat fram våra positioner rejält de senaste tv ren och gått från division 5 till toppen av fyran. Vi har byggt upp rutinerna i klubben och fått engivande dialog med domarkåren. Vi har tagit fram halsdukar, kepsar och matchtröjor till våra trogna supportrar vilket är unikt på vår nivå, framhåller Barsom.

Rutinerade tränaren Dick Almqvist hoppade av efter två säsonger och ska nu ta hand om Sköllersta.

– Dick är den bäste tränare vi haft, men nu ser vi framåt, betonar Barsom. Han jagar tre nya spelare och redovisar bara en förlust av värde i truppen. Vänsterspelaren Jakob Jakobsson är klar för Rynninge.

Loading

Mattias Kurt
januari 23, 2003