Melke Alan sitter i förhandlingar med Örebro Syrianska om jobbet som spelande fotbollstränare.

– Vi är nära en lösning, men än återstår en del. Om jag nappar vill jag ha det fulla sportsliga ansvaret, men inget mer. Därför är det viktigt hur den övriga organisationen fungerar, säger Alan.

Ordföranden och starke mannen i Syrianska, Michael Barsom, avgår vid det kommande årsmötet. Klubbens treårssatsning för att nå division 3 är nu inne på sista säsongen. Melke Alan hade erbjudande från Örebro Syrianska redan i december, men tackade då nej.

Klubben siktade då in sig på Richard Larsson, senast i Rynninge, men han är inte längre aktuell. Melke Alan är fotbollsfostrad i BK Forward, men fått sin karriär kantad av skador. Han skrev på för Forward inför fjolårsssäsongen, men fick jobb i Stockholm och valde Syrianska i Södertälje. Nu är han tillbaka i Örebro och arbetar som säljare.

– Jag har fått ett rykte på mig att vara Sveriges dyraste division 2-spelare, det är väl därför ingen vill diskutera villkor med mig, säger 27-årige Alan och andas besvikelse över att varken Rynninge eller Karlslund visat
intresse. Han är nu helt frisk och sugen på fotboll.

– På något sätt vill jag komma tillbaka som spelare. Kanske kan det bli en nystart i Örebro Syrianska, säger Melke Alan och lovar att det blir ett ja eller nej i helgen.

Loading

Mattias Kurt
februari 15, 2003