Trean på tre år. Det har klubbledningen i Syrianska bestämt. Syrianerna blir onekligen jättefavoriter i fotbollens division 5.

– Det är kul att ledningen har ett mål. Sen om det är realistiskt får vi väl se, säger Syrianskas för säsongen nye tränare Dick Almqvist.

Men det är ingen skräll om laget vinner femman i år. I alla fall om man får tro övriga division 5-tränare. Endast Latorps Robert Mesic har inte tippat Syrianska som seriefavorit. Han har dock inte tippat alls.

– Nej, jag vågar inte det. Jag har alldeles för dålig koll på dom andra lagen, säger han. Fjugestas tränare Peder Hessel är en som gillar Syrianskas satsning.

– Ja, verkligen jätteroligt med det upplägget. Och visst, dom kommer att bli farliga, spår Hessel. Syrianska hade en lyckad inomhussäsong
med bland annat seger i AIF-cupen, men har blandat bra och dåliga resultat på försäsongen.

– Vi fick det inte riktigt att stämma i matcherna på grus. Nu har vi spelat första gräsmatchen (1-1 mot Syrianska från Västerås, division 4), och det såg verkligen lovande ut, menar Almqvist.
Lira disciplinerat!

Nyckeln till framgång med årets Syrianska ligger, enligt Dick Almqvist, i att få alla att släppa bollen och fungera som ett lag. – Killarna älskar verkligen att lira och det vore tjänstefel om jag inte lät dom göra det. Men vi ska lira disciplinerat. 14-15 killar är med och slåss om platserna i startelvan.

– Dom med bäst dagsform och inställning kommer att få spela, fastslår Dick Almqvist. Förra årets Syrianska blandade strålande insatser med riktiga bottennapp. För att det senare skall undvikas har klubben satsat på en hel del nya spelare, och bara tappar en

– Louis Celik, till Eyra/Rosta. Bland nyförvärven tror tränare Almqvist mycket på 22-årige mittbacken Ali Moghtadai, som kommer till klubben
från Vivalla.

– Han kommer att kunna bli riktigt bra, menar Dick, som dock inte vill kalla honom, eller någon annan i laget, nyckelspelare.

– Nej, några sådana har vi inte. En ny målvakt har man även fått tag i. George Barbasso lånas ut av Sturehov. Med dessa plus några till nyförvärv och en trolig höjd lägstanivå, bör laget vara bättre förberett än i fjol, då laget var nykomling i femman.

Utmanare till Syrianska blir, enligt förhandstipsen, Stene och kanske även Fjugesta. I botten får nog faktiskt nedflyttade Lillån och Hidinge kämpa, tillsammans med nykomlingarna Askersund, Hällefors och Skyllberg.
Premiär på grus.

Femman tjuvstartar i morgon, onsdag, med matchen Askersund-Fjugesta. Den kommer att spelas på grus – på Solberga IP. Torsdagens matcher: Eyra/Rosta-Hällefors, Latorp-Hidinge, Lillån-Hallsberg, Örebro Syrianska-Stene, Skyllberg-Glanshammar.

Loading

Mattias Kurt
april 24, 2001