Imorgon är det dags för den prestigefyllda DM-finalen i distriktscupen, där Örebro Syrianska ställs mot ÖSK Fotboll på Behrn Arena. Avspark sker klockan 19.00, och det är ett historiskt möte på flera sätt. För första gången på över 30 år gör distriktets två främsta herrlag, sett till seriesammanhang, upp om titeln i en DM-final.

Örebro Syrianska, har under senare år gjort ett starkt avtryck i Örebros fotbollsliv och kliver in i finalen med siktet inställt på att bärga sin andra DM-titel i klubbens historia. Med imponerande insatser genom åren har Syrianska etablerat sig som nummer två i stan. Oavsett utgången av morgondagens drabbning är det upplagt för en minnesvärd kväll på Behrn Arena, där fotbollsälskarna i Örebro kan se fram emot ett möte mellan två formstarka lag som båda hungrar efter titeln. Örebro Syrianska kliver in i DM-finalen efter ett oavgjort resultat hemma mot Täby. Trots att laget hade ledningen lyckades man inte hålla ut och tvingades till slut dela på poängen efter ett 2–2-resultat.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
För ett år sedan var vi i final och tog oss an Yxhult en höstlik kväll på Karlslund Arena. Vi förlorade den matchen med 3-1 efter en ganska svag insats över 90 min. Örebro Syrianska har vunnit DM vid ett tillfälle tidigare  men det var ett tag sedan. Vi i ledarteamet tänker att det är dags för oss att ta nästa steg som lag och klubb. Ett steg för att ta sig till nästa nivå är att inte bara vinna matcher utan även att skapa en kultur av att vinna turneringar och serier. Att vinna DM skulle vara en tydlig markering i att vi är på väg mot nästa nivå som helhet.   

Utöver det signalvärdet så är det även så att varje match och dess prestation är av stor betydelse för det totala självförtroendet i gruppen. Vi kommer från en period med flertalet bra prestationer mot riktigt bra lag. Prestationer där vi har styrt spelet på ett bra vis via vårat försvarsspel och vår speluppbyggnad. Senaste matchen hemma mot Täby var till viss del en besvikelse. Vi var inte tillräckligt bra i vårat försvarsspel. Vår organisation och det individuella försvarsspelet var inte på den nivå man kan förvänta sig av oss. Går vi till vårat anfallsspel så hade vi bra kontroll i spelet med boll. Vi hade dessvärre svårigheter när vi skulle gå till genombrott. Vi är alldeles för otydliga och vi påvisade alldeles för få alternativ som hotade motståndarens försvarslinje. En viktigt del för oss inför finalen mot ÖSK är att vi tar oss an matchen som ett lag både i försvarsspel och anfallsspel. Tillsammans är den enda vägen för att nå framgång när det gäller lagsport. Ska vi lyckas med det så behöver varje individ ta ansvar för sin del i helheten. Utöver det så behöver vi vara på plats för att hjälpa våra lagkamrater genom an tydlig kommunikation både verbalt och med vårat kroppsspråk. Allt vi gör ska göras för att föra laget och vår process framåt. Det är den typen av spelare som ska personifiera vår trupp. Ambitiösa, nyfikna,  hårt jobbande spelare som vill utveckla sig själv och vår spelmodell.

Vi kommer komma till Behrn Arena med ett fokus på att jobba med att förbättra de delar i vårat spel som kommer leda till en prestation som genererar en finalseger mot lokalkonkurrenten ÖSK fotboll.

Läget i truppen:
Anton och Daniel ute resterande del av året. Amer rehab tränar och avvaktar svar från röntgen. Tyson har en fraktur i handleden och är inte aktuell för spel. Övriga tillgängliga för spel.

ÖSK Fotboll har genom åren byggt upp en stark meritlista i DM och är en klubb med en lång och framgångsrik tradition inom svensk fotboll. Flera titlar finns redan i prisskåpet, och laget går in i finalen som erkänt rutinerade. ÖSK Fotboll har haft en varierad säsong i årets seriespel, där laget stundtals visat prov på sin kapacitet men samtidigt brottats med ojämn form. Detta har återspeglats i tabellplaceringen, där stabiliteten inte riktigt infunnit sig. I den senaste matchen borta mot Varberg hade ÖSK ledningen, men efter att ha tappat på övertid tvingades de nöja sig med en poäng.

Sändning av match:
Kan du inte vara på plats för DM-finalen? Ingen fara! Du kan fortfarande följa alla spännande ögonblick direkt på na.se. Titta på matcherna live och upplev stämningen hemifrån.

Entré
ÖLFF bjuder på fri entré i DM-finalen! Kom och upplev en spännande match med fantastisk stämning. Ta med dina vänner och njut av en oförglömlig kväll utan kostnad. Varmt välkomna!

Örebro Syrianska IF – ÖSK Fotboll
9 oktober, 19:00 – DM Final
Behrn Arena

Loading

Mattias Kurt
oktober 8, 2024