Med säsongen i sluttampen återstår bara tre hemmamatcher för Örebro Syrianska, och imorgon lördag väntar en betydelsefull match mot Täby FK. Avspark sker klockan 13.00 på Mellringe IP, där Syrianska har chansen att ta tre poäng och därmed säkra sin plats i Ettan. För de som inte kan vara på plats går matchen att följa live på ettanplay.se.

Med sex matcher kvar av säsongen och 18 poäng att spela om, befinner sig Örebro Syrianska i en spännande position. Trots en stark insats senast mot Sollentuna, där Syrianska hade ledningen fram till 90 minuten, fick man nöja sig med ett oavgjort resultat och endast en poäng med sig hem från huvudstaden. Trots att segern uteblev såg spelet betydligt bättre ut, och laget ligger fortsatt på tionde plats i tabellen med allt i egna händer. Den privilegierade situationen gör att höstsäsongen har potential att bli riktigt intressant. Nu gäller det att omvandla de goda prestationerna till full pott, och förhoppningen är att ett trendbrott sker i hemmamatchen mot Täby. Dock får Syrianska klara sig utan Swaibou Conta, som är avstängd efter att ha samlat på sig för många gula kort. I övrigt är de flesta spelarna tillgängliga.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
En riktigt svår bortamatch och en riktigt bra prestation mot Sollentuna i förra omgången. En prestation som har ett stort signalvärde för oss ledare men även för spelargruppen. Vi är på rätt väg och vi har varit det ett tag med bra träningar och prestationer i match. Vårat försvarsspel på gruppnivå är bra och känns stabilt. Det är några individuella detaljer som vi behöver fila bort för att det ska bli så bra som vi vill. Anfallsspelet tog ytterligare steg framåt i sin utvecklingsprocess. Vi har jobbat med att skapa kontroll med bollen i spelet för att sedan gå från kontroll till genombrott på ett kontrollerat vis. Första halvlek mot Sollentuna var riktigt bra när det gäller just den delen. Vi hade fler spelare som skickade signaler till bollhållaren och vi hade fler spelare som hotade bakom motståndarens backlinje. Detta gav bollhållaren fler alternativ och beslutsfattningen blev i och med det betydligt bättre än i tidigare matcher. Det kommer bli särskilt viktigt att vi kan fortsätta och göra prestationer på denna nivå och bättre över tid, gärna resterande sex matcher. Kan vi göra det så kommer vi ta med oss det in i nästa års säsong och starten på 2025 kommer bli betydligt enklare/bättre och på en högre nivå. 

Lördagens motståndare Täby FK är ett lag som efter sommaruppehållet har sett betydligt bättre ut än de gjorde innan sommaren. Ett lag som har en betydligt högre kapacitet än deras tabellplacering signalerar. Det kommer givetvis vara så att vi behöver se upp med ett antal saker när det gäller just Täby och deras sätt att spela på. Som lag har Täby gjort 30 mål (tre mål mindre än oss) Lucas Sunesson har gjort 14 av dessa mål. Vilket betyder att han enskilt har gjort knappt 47% av lagets samtliga mål. En klassisk måltjuv som vi behöver vara ordentligt uppmärksamma runt annars kommer han straffa oss hårt. En av seriens absolut bästa spelare i straffområdet. Det kommer bli en ordentlig utmaning för oss som lag att hantera ett Täby med en gryende form i att läge där varje poäng kommer kunna vara helt avgörande för deras del när säsongen summeras. Vilket betyder att vi får räkna med att det kommer vara ett lag som är beredda att göra det som krävs så länge det krävs i matchen på Mellringe IP till att börja med. 

Örebro Syrianska behöver helt enkelt kommer 100% förberedda på att det kommer fightas en hel del på lördag. Utöver det så behöver vi ta med oss vår senaste prestation in i matchen och göra vissa detaljer ännu lite bättre. Kan vi göra det så kommer vi ge oss själva en bra chans att få med oss tre poäng in i omklädningsrummet.  

Läget i truppen:
Anton och Daniel gnuggar på med egen rehab. Amer lika så. Vi hoppas att Amer kan vara tillbaka i träning med laget inom kort. Musse har varit sjuk under veckan. Vi tar det dag för dag med honom. Swaibou avstängd. Övriga tillgängliga för spel.

Täby FK kämpar just nu för att undvika nedflyttning i Ettan. flera lag är  involverade i bottenstriden, och inför helgens matcher ligger Täby endast en poäng från kvalplats och fyra poäng från säker mark. Inför höstens avgörande valde klubben att anställa Dalibor Savic som ny huvudtränare, efter en tuff vårsäsong. Under de senaste sex omgångarna har laget samlat ihop tio poäng, och senast tog de en övertygande 3-0-seger på hemmaplan mot Assyriska.

Sändning av match:
Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay kommer sända Ettan-matcherna under säsongen.

Matchbiljett & Säsongskort
Biljetter till Ettan-matcherna köps enklast online via ticketco. Biljetter kan även köpas på matchdagen i biljettkassan. Se till att köpa ditt säsongskort på ticketco.

Örebro Syrianska IF – Täby FK
4 oktober, 13:00 – Ettan Norra
Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
oktober 4, 2024