På söndag spelar de rödgula återigen på hemmaplan på Mellringe IP, där de jagar höstens tredje trepoängare. Denna gång står FC Nordic United för motståndet, ett topplag som just nu jagar Umeå FC i tabellen. Matchen, som ingår i omgång 23 i Ettan Norra, sparkar igång kl. 16.00 och kan följas via ettanplay.se.

Syrianska går in i morgondagens match med revansch i sikte efter en tung 1-0-förlust mot Piteå. Laget har en hel del att förbättra inför mötet mot Nordic United. Det återstår åtta nyckelmatcher i Ettan Norra. Klubben hoppas supportrarna sluter upp på Mellringe IP på söndag för att ge laget all stöd de behöver.

I senaste mötet lagen emellan, en bortamatch i Södertälje, kämpade Syrianska till sig ett 2-2 resultat efter en stark andra halvlek. Ettan Norra-tabellen är fortsatt jämn, där Syrianska har sju poäng ner till kvalplats. En seger på söndag skulle ge oss nödvändigt andrum och hålla bottenlagen på avstånd.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Förlust hemma mot Piteå med 1-0. Ännu en match där prestationen är bra både försvarsmässigt, i vår speluppbyggnad och i possession spelet på motståndarens planhalva. Däremot så är inte spelet in mot straffområdet eller bakom motståndarens backlinje tillräckligt bra. Med andra ord har vi en ganska klarbild av vad vi behöver bli bättre på. Det är trotsallt poängen som räknas. I matchen mot Piteå så är vi i stora delar av matchen klart bättre än våra motståndaren. Men som vi nämnde ovan så är det inte till någon större nytta när vi inte lyckas förvalta vårat övertag. Piteå gör ett mål vi gör noll. Vilket gör att vi får lämna Mellringe IP med en stark känsla av besvikelse. Helgen innan var känslan positiv trots förlust 1-0 borta mot FC Stockholm. Denna lördag var känslan helt annorlunda. Besvikelsen i gruppen var enorm. Vi har under träningsveckan jobbat en del med gruppen för att vi ska bli ännu starkare som en enhet när det gäller den ack så viktiga mentala biten. Vi har även jobbat med detaljerna som vi bedömer fattas för att vi ska kunna kapitalisera på det fina spelet vi har mellan straffområdena. Under de senaste två matcherna har vi haft 55 aktioner mot motståndarens straffområde utan att göra mål. Vi har haft 27 aktioner mot oss som har lett till två insläppta. Med andra ord inget snack om saken vad som kvarstår att utveckla för vår del. 

Denna helg är det FC Nordic som kommer på besök. Ett lag med ambitioner att ta steget upp till Superettan under denna säsong. Ett välbyggd lag som spelar en relativt rak fotboll . Det vill från relativt låga positioner använda sina fysiskt starka forwards som är duktiga på att plocka ner bollen och starta spelet högt upp i plan. När de väl får ner bollen framför eller bakom motståndarens backlinje så fyller de på med många spelare. Det är ett lag som är tunga att möta och besitter en riktigt hög högsta nivå. Vi har en idè om hur vi ska kunna störa deras spel på ett bra vis med vårat försvarsspel. När det gäller vårat anfallsspel så handlar det om att tro på det vi gör och jobba hårt med att sätta detaljerna som vi jobbat med på träningen. Kan vi göra det så kommer vi utmana FC Nordic hela vägen om alla tre poängen.

Läget i truppen:
Daniel och Anton gnuggar på med rehab. Amer har haft känningar och är inte aktuell för spel denna helg.  Emanuel är sjuk. Vi får se hur han mår under lördagen och söndagen. Övriga tillgängliga för spel som det ser ut i skrivande stund.

Nordic United FC var länge med i kampen om en direktplats till Superettan, men har tappat mark efter två förluster på de senaste åtta matcherna. Detta ledde till att klubben valde att avskeda sin tränare för två omgångar sedan. Trots svackan har laget fortfarande chans att nå toppen, då de ligger fem poäng bakom Umeå FC, som nyligen tappade poäng mot AFC Eskilstuna.

I sin senaste match besegrade man Friska Viljor med knappa 1-0, där matchens enda mål kom efter 30 minuters spel.

Sändning av match:
Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay kommer sända Ettan-matcherna under säsongen. 

Örebro Syrianska IF – Nordic United FC
22 september, 16:00 – Ettan Norra
Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
september 21, 2024