På Hammarby IP spelades en betydelsefull match mellan Hammarby TFF och Örebro Syrianska, där båda lagen jagade viktiga poäng. Örebro Syrianska kom till spel med tunga avbräck i truppen då nyckelspelarna Dino Salcinovic och Ibbe Habib var skadade, medan Swaibou Conta saknades på grund av sjukdom. Trots detta försökte gästerna stå emot ett Hammarby som var fast beslutna att utnyttja hemmaplansfördelen.

Hammarby TFF tog kommandot i matchen redan från avspark och satte tidigt press på ett Örebro Syrianska som kämpade för att hitta sitt spel. Trots att Syrianska saknade tre viktiga spelare, Dino Salcinovic, Ibbe Habib och Swaibou Conta försökte de hålla emot Hammarbys anfallsvågor. Efter 26 minuters spel lyckades dock Hammarby spräcka nollan. Efter ett snyggt anfall där de kombinerade sig fram genom Syrianskas försvar, kunde de sätta 1-0-målet med en välplacerad avslutning. Resten av första halvlek präglades av ett fortsatt tryck från Hammarby, men Syrianska lyckades hålla resultatet vid 1-0 fram till paus.

Efter halvtid kom Örebro Syrianska ut med förnyad energi. Det märktes att laget hade fått en nytändning och de började skapa chanser för en kvittering. Med mer aggressivt spel och högre press försökte Syrianska sätta Hammarby under press, men hemmalaget försvarade sig väl och lyckades hålla undan. I den 63:e minuten kom en kalldusch för Syrianska när Hammarby, efter en snabb omställning, utökade ledningen till 2-0. Detta mål verkade knäcka Syrianskas momentum, och även om de fortsatte kämpa för att komma tillbaka in i matchen, var Hammarby det starkare laget.

I slutet av matchen, när Syrianska började tappa energi, kunde Hammarby ta kontrollen igen. Med bara några minuter kvar på klockan satte de spiken i kistan med ett 3-0-mål, som också blev slutresultatet. Hammarby TFF tog en välförtjänt seger, medan Örebro Syrianska trots en stark andra halvlek fick lämna Hammarby IP utan poäng.

Hammarby TFF–Örebro Syrianska 3–0 (1–0)
Mål: 1–0 (26) Nobel Tesfazgyi Gebrezgi, 2–0 (63) Nobel Tesfazgyi Gebrezgi, 3–0 (77) Adam Akimey.
Varningar, HTFF: –. ÖSIF: Konrad Gustafsson, Felix Bindelöv.
Domare: Andreas Forsberg, Piteå.
Publik: 147 (Hammarby IP, Stockholm).
Örebro Syrianska (3–5–2): Amar Dzevlan – Felix Bindelöv, Amadou Kalabane, Amer Jusic – Torre Rafael (62), Konrad Gustafsson (84), Emanuel Chabo (71), Tyson Afshari, Oscar Windahl (71) – Alfred Ajdarevic, Edgar Navassardian (85).
Avbytare: Karl Serrano Torstensson (mv), Henry Hertzman (85), Abdikhaliq Mohamud (84), Mohamed Youla (62), Philip Malky (71), Mustafa Saleh (71).