Imorgon söndag spelar Örebro Syrianska mot Hammarby TFF i den 19:e omgången av Ettan Norra. Matchen äger rum i huvudstaden med avspark klockan 16:00 på Hammarby IP. För de som inte kan vara på plats går matchen att se live på ettanplay.se.

Inför mötet med Hammarby TFF befinner sig Örebro Syrianska i en relativt positiv situation efter sina senaste prestationer. Laget kommer från en viktig seger i E18-derbyt mot Karlstad, vilket ger Syrianska ett välbehövligt självförtroende inför den kommande utmaningen. Vårmötet mellan lagen slutade med delad poäng efter att Hammarby kunde sätta ditt 1-1 i den 97:e matchminuten.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
En bra start på hösten med två segrar av tre möjliga En bedrövlig andra halvlek borta mot Karlberg gav oss insikt i vikten av att göra sitt dagsverke vid varje tillfälle. Efter det har vi vinster mot Stocksund och senast IF Karlstad fotboll. En första halvlek mot Karlstad som visar vilken hög nivå vi har när vi spelar vårt anfallsspel på rätt sätt. Ett bra anfallsspel bygger mycket på spelförståelse och relationer. När ska jag hålla i bollen och när ska jag spela den?. När jag väl spelar den ska jag spela på kroppen eller på ytan? Utöver det så krävs en löpvillighet och gärna från flera spelare samtidigt. Vi tar steg på flera av dessa områden. Mot Karlstad så var vi bra i spelet bakom motståndarens backlinje (när väl bollen kom dit). Vi lockades av den anledningen under första halvleken att spela bollen mot den ytan lite för ofta och ofta för välannonserat. Vilket gör att Karlstad ganska enkelt kan försvara sig mot det spelet i efterhand. Vi behöver hitta variation, klokhet och mod i spelet med boll. Kan vi göra detta så kommer vi bli svårare att läsa av, vilket kommer leda till fler möjligheter.    
 
Andra halvlek kommer vi ut lite snett till och Karlstad kan använda sin tyngd mot oss. Vi blir nedtrycka i låga positioner under stora delar av halvleken. Just det försvarsspelet är vi riktigt bra på och motståndarna brukar ha svårt att bryta ner vårt låga försvarsspel. Samma sak vid detta tillfälle. Trots stort bollinnehav så skapar inte Karlstad särskilt många farliga situationer och vi kan ta med oss alla tre poängen till Örebro.
 
Under veckan har vi förberett oss inför matchen Mot Hammarby TFF på söndag som spelas på klassiska Kanalplan (Hammarby IP i modern tid). HTFF som håller högsta nivå i Ettan norra när det gäller spelet med boll. Ett väldrillat lag med mängder av talang. HTFF som i sitt samarbete med Hammarby IF levererar den ena talangen efter den andra till europeiska ligor. Deniz Gül är nästa spelare som varit i Ettan Norra och går vidare för nära 60 miljoner till Portugisiska ligan. Att satsa på sin egna verksamhet och sina egna spelare betalar sig. Bara att gratulera Hammarby i sitt fina arbete.
 
Nu till matchen. Vi får räkna med att stora delar av matchen kommer vi spela i försvarsspel och stänga ytor samt försvåra för HTFF att odla sitt spel högt upp i banan. Vi hoppas att vi med stöd av vårt försvarsspel ska kunna störa dom och ta vara på eventuella ytor som ges vid deras bolltapp. Vi hoppas även att vi ska kunna frustrera dom genom att sträva efter perioder i matchen där vi kan hålla boll och tvinga våra motståndare till försvarsspel. Kanske att vi kan få de att tappa fokus och komma in fel i sin press och på så vis ge oss ytor bakom deras linjer. Som nämndes tidigare i texten så kommer vi behöva vara tålmodiga, modiga och skarpa i vår beslutsfattning med bollen för att vår fulla potential ska användas.
 
Läget i truppen:
En trasslig vecka med mycket sjukt och en del skadekänningar. Det kommer bli svårt att komma till start med samma elva som senast. Vilket betyder att det kommer vara någon eller sannolikt några spelare som inte startade sist som kommer få chansen. Det är alltid lika spännande att se hur vi som individer och grupp hanterar situationer som denna. Vi hoppas och tror att vi är redo att lyfta fram de spelare som kommer in från start till denna match. Tillsammans vinner vi fotbollsmatcher, inte på egen hand.

Hammarby TFF, som fungerar som Hammarby IF utvecklingslag, är kända för sitt tekniskt skickliga spel och höga tempo. De är ofta starka på hemmaplan och har en förmåga att dominera bollinnehavet, vilket kan innebära att Örebro Syrianska får fokusera på att försvara kompakt och utnyttja kontringslägen. Inför mötet med Örebro Syrianska kommer Hammarby TFF från en tung förlust mot Assyriska, där de föll med 1-0 i en match där laget hade förväntningar på att ta poäng.

Sändning av match:

Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay kommer sända Ettan-matcherna under säsongen. 

Hammarby TFF – Örebro Syrianska IF

25 augusti, 16.00 – Ettan Norra

Hammarby IP

Loading

Mattias Kurt
augusti 24, 2024