Ny Ettan-omgång på lördag och första hemmamatchen efter sommaruppehållet. Matcher har inte gått vår väg de senaste matcher så nu är det fokus på vändning, speciellt med revansch mot IFK Stocksund. Avspark lördagen kl 13:00 på Mellringe IP, matchen går att se på ettanplay.se

Syrianska har skakat av sig besvikelsen efter matchen mot Karlberg och siktet är fullt ut inställt på Stocksund. Dessutom finns en revansch att utkräva efter förlusten på bortaplan i våras. I Syrianska-lägret är det bara Daniel Josefsson och Anton Ingves som är långtidsskadade, annars har vi en frisk trupp som är redo på lördag för att plocka tre viktiga poäng på hemmaplan.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Revansch utifrån flera perspektiv. Efter en alldeles för svag insats från vår sida så tappar vi ledningen och tre poäng i återstarten borta mot Karlberg. Det var en jobbig förlust då vi inte kommer upp i nivå. Matchen på bortaplan mot Stocksund i våras hade några detaljer som man får lov att säga är ovanliga. Vi släpper in fyra mål på hörnor under de första 45 min, vilket leder till att vi förlorar matchen trots en uppryckning under andra halvlek. Det var en riktigt svag insats när det gäller hur man försvarar sig i eget straffområde på fasta situationer. Vi har under hela säsongen släppt in 5 mål på fasta. Med andra ord ett mål på 15 och en halv match och sedan fyra på en halvlek. Vi behöver var 100 % förberedda och redo till matchen mot IFK Stocksund, för att ge oss bästa möjliga förutsättning till revansch. Vi står inför att bli bättre i vår beslutsfattning i spelet med boll och att vi blir snabbare och mer beslutsamma k att återerövra bollen vid bolltapp. Detta är delar i spelet som vi jobbat med efter sommarledigheten och vi hoppas att vi kan se en förbättring på det under lördagens match. Med tanke på revanschtemat så är det även så att vi är riktigt starka på fasta situationer och det syns att vi tagit det på större allvar efter sommaren. Här har vi som lag en enorm kraft när det klaffar. IFK Stocksund är ett lag som är skickliga i sin speluppbyggnad och kan ä spela sig ur svåra situationer på ett bra vis. Vi behöver vara noggranna i vårt presspel och inte tappa tålamodet. Det kommer vara ett antal tillfällen där vår press inte biter som vi vill. Då är det viktigt att vi samlar ihop oss och startar om vårt försvarsspel på det sättet vi har bestämt.

Läget i truppen:
Stämningen i truppen är bra. Vi har en kravställning på varandra som är hög. Det gäller att vi hela tiden är noga med att det leder till att vi som lag blir bättre. KG och Affe kommer in i det mer och mer. Det finns bra sparkapital i dessa två skickliga och erfarna spelare.  Det är några veckor kvar på sommarfönstret och vi kommer vara ytterligare aktiva för att fortsätta bygga för framtiden. Daniel och Anton är borta resterande del av säsongen båda med korsbandsskador. Daniel är i rehab och Anton väntar på operation. Oscar är tillbaka efter en tids sjukdom. Han har tränat under veckan och börjar närma sig matchform. Konkurrensen kommer återigen att hårdna och det blir förstås viktigt att varje spelare klarar av situationen på bästa möjliga vis. Gör man det så kommer konkurrensen utveckla spelare och det i sin tur kommer stärka laget.

Stocksund kommer senast från en tappad ledning mot FBK Karlstad, i en match som slutar 2-2. Poängen gör att man ligger precis bakom Syrianska på en tionde plats och en poäng efter. Stocksund får klara sig utan Endreas Tesfai som fick se det röda kortet.

Sändning av match:
Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay kommer sända Ettan-matcherna under säsongen. 

Örebro Syrianska IF – IFK Stocksund
10 augusti, 13.00 – Ettan Norra
Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
augusti 9, 2024