Örebro Syrianska förlorade bortamötet mot Karlbergs BK trots ledning i halvtid. Hemmalaget kunde vända och vinna med 3-2. En match som man kan glömma och blicka framåt istället.

Karlbergs BK tog emot Örebro Syrianska i en match som snabbt blev intensiv. Örebro Syrianska fick en drömstart när Alfred Ajdarevic, som var tillbaka i den rödgula tröjan, nätade efter endast en kvarts spel. Detta mål satte tonen för första halvlek och gav Syrianska ett tidigt övertag. Laget fortsatte att pressa på för att utöka sin ledning och kom nära att göra 2-0, men deras anfall träffade stolpen. Trots de intensiva försöken stod det fortfarande 1-0 till Syrianska när domaren blåste för halvtid.

När andra halvlek började verkade Örebro Syrianska tappa sitt grepp om matchen. Karlbergs BK tog tillvara på detta och kvitterade ganska snabbt. Deras momentum fortsatte och snart hade de även tagit ledningen med 2-1. Syrianska försökte återhämta sig, och Edgar Navassardian lyckades till slut kvittera till 2-2, vilket åter tände hoppet för laget. Men glädjen blev kortvarig. I den 84 matchminuten lyckades Karlbergs BK återta ledningen genom ett avgörande mål som fastställde slutresultatet till 3-2. Detta mål visade sig vara matchvinnande och säkrade tre poäng för Karlberg.

För Örebro Syrianska blev det en tung förlust, och laget får nu försöka lämna den här matchen bakom sig. Blickarna vänds istället mot nästa viktiga hemmamatch mot Stocksund, där de hoppas kunna återhämta sig och komma tillbaka starkare. Den matchen blir avgörande för att återfå självförtroendet och samla viktiga poäng i jakten på bättre tabellplaceringar.

Karlberg–Örebro Syrianska 3–2 (0–1)
Mål: 0–1 (16) Alfred Ajdarevic. 1–1 (50) Daniel Persson. 2–1 (53) Ali Khan. 2–2 (56) Edgar Navassardian. 3–2 (81) Alexander Bergendahl Kärki.
Varningar, Karlberg: Modoumatarr Mbye. Örebro Syrianska: Amer Jusic.
Domare: Joseph Matti.
Publik: Ingen uppgift.