I morgon är det äntligen dags för Ettans omstart. Höstsäsongspremiären går av stapeln borta på Stadshagens IP mot Karlbergs BK med matchstart 16.00. Matchen går att ses på ettanplay.se

I Syrianska-lägret har det hänt saker under sommaruppehållet. Moshtaq Ahmadi och Mamadu Djau har båda lämnat oss medan två nyförvärv anslutit. Konrad Gustafsson och Alfred Ajdarevic är tillbaka efter en kort sejour utomlands och lär debutera nu på lördag. Senaste segern för vårt Syrianska vara just mot Karlberg på hemmaplan innan vi haft fyra matcher utan vinst. Sjävklart är siktet just nu uppåt i tabellen.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Äntligen dags för återstart av Ettan Norra. Efter en vår som var lite upp och ned med en svit av fyra raka vinster som gav en stark positiv känsla och en lite svagare avslutning. Det är inget snack om att vi i våra bästa stunder kan utmana de allra bästa lagen i den här serie. 1-1 hemma mot FC Stockholm, 2-2 borta mot Nordic och en tuff 0-1 förlust borta mot Umeå där vi borde fått med oss åtminstone en poäng säger en del om vår kapacitet. Vi har haft en lite längre ledighet i år (tre veckor) mot vad vi är vana vid eller valt tidigare. Det har gjort att vi såg lite ringrostiga ut under dom första träningarna. Senaste veckan inför Karlberg så börjar vi känna igen grabbarna och vi blir bättre för varje träning. Under en återstart så jobbar vi med att repetera grunderna i spelmodellen och sedan riktar vi in oss på att förbättra några detaljer i spelet som vi inte var tillräckligt bra på under våren. Vi har jobbat med vår speluppbyggnad och den direkta återerövringen av boll. Vi avser bli bättre på dessa saker för att på så vis kunna hålla längre anfall under matcher och minska antalet omställningar mot oss. Vårt försvarsspel sitter på ett bra vis. Spelarna har en god förståelse för hur vi vill att de ska agera i olika situationer. 

Karlberg är ett lag som är skickliga i sin speluppbyggnad och dom vill äga mycket boll i sitt spel. Ett lag som när deras spel sitter har en jättehög kapacitet. Vi har respekt för deras sätt att hantera motståndarens press. Det är mycket svårt att läsa av deras rotationer av spelare. Det ställer höga krav på koncentration och förståelse av detaljer i motståndarens försvarsspel. Matchen på Mellringe IP är nog vår starkaste prestation under våren. Vinst med 3-0 och en gedigen insats över 90 min. Ny match och helt nya förutsättningar när vi rullar upp till Stockholm för match på Stadshagens IP.

Läget i truppen:
Daniel är borta resten av året. Han har gjort sin knäoperation och ska påbörja rehab. Anton skadade knät vid första träningen efter ledigheten. Vi avvaktar diagnos där. Som det ser ut nu så kommer det ta en stund innan han är redo för match igen. Oscar har varit sjuk och inte tränat sedan uppehållet. Han är med andra ord inte aktuell till Karlberg-matchen. På den positiva sidan så har vi Alfred Ajdarevic som är tillbaka i klubben igen. Affe har sett bättre och bättre ut för varje träning. Han kommer ge oss ytterligare en dimension i vårt anfallsspel. Vi får en spelare som är stark i boxen och skicklig i kombinationsspelet. En annan förstärkning är Konrad Gustafsson som även han är tillbaka. KG som vi alla känner som den lojala och hårt arbetande spelaren kommer bidra på flera nivåer. Dels på sitt hårda arbete på matchen men inte minst att varje träning kommer bli en tävling. Utöver det så har vi en spelare som är bra i det korta passningsspelet och enormt stark i återerövringsspelet. Värt och nämna är även att vi kan se att Henry har tagit steg under våren/sommaren. Han är betydligt bättre i spelet utanför straffområdet. Han är mer intensiv i sitt spel och bättre i det felvända. Att han sen gjorde fem mål i cupen mot Karlslunds FF bekräftar det vi redan visste gällande hans skicklighet i straffområdet. Ska bli spännande att följa hans utveckling den närmaste tiden.   

Örebro Syrianskas högsta poänginsamling i Ettan är 42 poäng från säsongen 2022. Just nu står vi på 20. Vi ska se till att knäcka 42:an genom en riktigt bra höstsäsong. 

Sändning av match:
Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay kommer sända Ettan-matcherna under säsongen. 

Karlbergs BK – Örebro Syrianska IF 
3 augusti, 16.00 – Ettan Norra
Stadshagens IP

Loading

Mattias Kurt
augusti 2, 2024