I den 26 omgången av säsongen beger sig Syrianska till Tunavallen för att möta AFC Eskilstuna i en viktig bortamatch. Avspark sker klockan 16.00, och för dem som inte kan ta sig till arenan finns möjligheten att följa matchen live via Ettan Play.

Örebro Syrianska har haft en hektisk vecka med blandade resultat på fotbollsplanen. I DM-finalen mot ÖSK Fotboll föll laget med 1–2 efter en jämn och intensiv match. Trots en stark prestation lyckades Syrianska inte vända underläget, och ÖSK tog hem titeln. I Ettan blev det oavgjort i den senaste omgången hemma mot Täby, där Syrianska hade ledningen men tappade viktiga poäng. Laget gick för segern, men fick nöja sig med ett kryss, man har inte vunnit på sju matcher och hoppas bryta den negativa trenden. Nu riktas blickarna mot nästa match, där Syrianska möter AFC Eskilstuna. Laget är revanschsuget och siktar på att säkra tre poäng för att befästa sin plats i Ettan och därmed säkra kontraktet. Förväntningarna är höga, och spelarna är fast beslutna att återvända till vinnarspåret. I senaste mötet lagen emellan i våras slutade 2-2.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Några kryss som kunde/borde varit tre poängare för att det smyger på en känsla av att vi har svårt att vinna fotbollsmatcher just nu. Det är någonting som vi väldigt gärna vill förändra. Denna söndag så vi åker till Eskilstuna för spel mot AFC på Tunavallen. Om vi tittar över större delen av hösten så har våra prestationer varit riktigt bra och i flertalet matcher har vi varit det bättre laget. Det är hemmamatchen mot Piteå där vi är alldeles för passiva när vi behöver hota motståndarens backlinje. Det är som vi alla vet små marginaler som avgör om man vinner eller förlorar. Vi behöver öka vår noggrannhet i allt vi gör för att hantera dessa små marginaler bättre. Kan vi göra det samtidigt som vi fortsätter utveckla vårat spel så kommer det leda till tre poängare.   

Vi kommer möta ett energifullt krigande AFC Eskilstuna. De krigar för sin överlevnad och kommer göra det i varje situation. Vi får räkna med att det kommer smälla i närkamperna genom hela matchen. Viktigt att vi kan hålla oss lugna och till vår matchplan genom hela matchen. AFC har skiftat formation den senaste tiden. De är svår att läsa av i hur dom vi spela både i försvar och anfallsspel. Det som är tydligt är att motivationen och viljan att vinna kommer vara där till 100% och det kommer vi behöva matcha.  

Det vi vill se från Örebro Syrianska i denna match är att vi tar kommandot från början av matchen. Dels att vi gör rätt saker i vårt försvarsspel samtidigt som vi jobbar vidare med att kontrollera spelet med bollen. Vi behöver minimera våra misstag och hitta tydlig kommunikation mellan varandra när vi går från kontroll till genombrott. Viktigt är att spelare utan boll vill ha bollen och vi låter våra spelares bästa egenskaper ta stor plats under matchen.

Läget i truppen:
Daniel, Anton, Tyson och Kalle rehab tränar. Amer har fått operationstid och kommer vara tillbaka på fotbollsplanen i januari. Oscar är sjuk. Övriga är tillgängliga för spel.

AFC Eskilstuna har haft en svår säsong och ligger för närvarande på kvalplats för nedflyttning. Laget har inte vunnit på åtta raka omgångar. För några matcher sedan drabbades de av ett tungt bakslag när Umeå tilldelades segern trots att AFC hade vunnit matchen. I den senaste matchen mot Assyriska lyckades AFC få med sig ett oavgjort resultat, 1–1, efter att ha kvitterat i den 79 minuten. Trots att AFC missade en straff under matchens gång kunde Assyriska först ta ledningen. Eskilstuna kuriren hade under torsdagen gått ut med att huvudtränaren Melke Alan skulle vara klar för konkurrenten Assyriska. AFC gick dock snabbt ut med ett pressmeddelande där de nekade dessa uppgifter och bekräftade att Alan fortfarande är tränare för laget. Eskilstuna kämpar nu för att bryta sin negativa trend och ta en efterlängtad seger för att lämna kvalplatsen.

Sändning av match:
Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay kommer sända Ettan-matcherna under säsongen.

Match information:
AFC Eskilstuna – Örebro Syrianska IF
13 oktober, 16:00 – Ettan Norra
Tunavallen

Loading

Mattias Kurt
oktober 12, 2024